Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Jovanović se ispričao zbog izjave o kočiji i zatražio nabavu jeftinijih automobila [VIDEO]

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović ocijenio je danas kako je neprimjereno da ministri voze automobile od 647.000 kuna, zauzeo se za nabavu jeftinijih vozila te se ispričao građanima za svoju jučerašnju izjavu kada je na pitanje o neprimjerenosti kupovine skupih automobila rekao: “Hoćete da dođem kočijom u Ministarstvo”.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović ocijenio je danas kako je neprimjereno da ministri voze automobile od 647.000 kuna, zauzeo se za nabavu jeftinijih vozila te se ispričao građanima za svoju jučerašnju izjavu kada je na pitanje o neprimjerenosti kupovine skupih automobila rekao: "Hoćete da dođem kočijom u Ministarstvo".

“Ta je izjava bila nepotrebna i nepromišljena. Iskreno žalim ako sam bilo koga iziritirao jer to kao ministar ne smijem činiti”, rekao je Jovanović.

Rekao je da ga je novinar, koji mu je jučer postavio pitanje o novom službenom automobilu, iznenadio te dodao kako je bio iznenađen s tehničkim karakteristikama tog vozila za koje je prvi puta čuo.

Kako tvrdi, nije znao ni o kakvom je automobilu riječ i naglasio da se tom novinaru zahvaljuje jer mu je, kako je rekao, “otvorio oči”.

[infopunkt 7804 2]

Izvijestio je kako je razgovarao sa šefom Ureda za javnu nabavu i istaknuo kako ti automobili još nisu isporučeni.

“Zatražio sam da se poduzme sve što je moguće kako bi se ta vozila zamijenila duplo jeftinijima”, rekao je i dodao da je kontaktirao sa kolegama ministrima u Vladi koji su ga podržali u toj ideji.

Ocijenio je da bi takva vozila, duplo jeftinija od naručenih, bila sasvim dovoljna za potrebe ministara u vladi te naglasio da se on ne vozi s takvim automobilima na posao već du su ta vozila potrebna za obavljanje njegovih dužnosti.

Kazao je kako je vozni park njegova ministarstva među najskromnijima i da se on vozi Passatom iz 2005. te Škodom iz 2009. koja je posuđena od MUP-a.

[infopunkt 7804 5]

Podsjetio je da je nabava vozila o kojima se sada govori u javnosti započela još u ožujku prošle godine i da ju je transparentno vodio Ured za javnu nabavu sukladno Odluci o raspolaganju službeniim automobilima . U toj odluci postoji podjela dužnosnika na grupe i sukladno toj podjeli postoje klase automobila koje su im na raspolaganju, naglasio je dodavši da je izabrana najjeftinija ponuda.

[infopunkt 7804 6]

“Stoga sam poduzeo te korake kako bih pokazao da nisam bahat ni socijalno neosjetljiv, a što mogu reći i za moje kolege u hrvatskoj vladi”, naglasio je.

[infopunkt 7804 3]

Jovanović je danas obratio javnosti nakon što je negativne reakcije u javnosti izazvala njegova jučerašnja izjava na konferenciji za novinare o cijenama udžbenika kada ga je novinar upitao je li mu neugodno što u doba krize uzima automobil audi A6 quattro, vrijedan 641.000 kuna. Na to mu je Jovanović odgovorio: “Hoćete da dođem kočijom u Ministarstvo?”.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.