Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Jovanović se ispričao zbog izjave o kočiji i zatražio nabavu jeftinijih automobila [VIDEO]

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović ocijenio je danas kako je neprimjereno da ministri voze automobile od 647.000 kuna, zauzeo se za nabavu jeftinijih vozila te se ispričao građanima za svoju jučerašnju izjavu kada je na pitanje o neprimjerenosti kupovine skupih automobila rekao: “Hoćete da dođem kočijom u Ministarstvo”.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović ocijenio je danas kako je neprimjereno da ministri voze automobile od 647.000 kuna, zauzeo se za nabavu jeftinijih vozila te se ispričao građanima za svoju jučerašnju izjavu kada je na pitanje o neprimjerenosti kupovine skupih automobila rekao: "Hoćete da dođem kočijom u Ministarstvo".

“Ta je izjava bila nepotrebna i nepromišljena. Iskreno žalim ako sam bilo koga iziritirao jer to kao ministar ne smijem činiti”, rekao je Jovanović.

Rekao je da ga je novinar, koji mu je jučer postavio pitanje o novom službenom automobilu, iznenadio te dodao kako je bio iznenađen s tehničkim karakteristikama tog vozila za koje je prvi puta čuo.

Kako tvrdi, nije znao ni o kakvom je automobilu riječ i naglasio da se tom novinaru zahvaljuje jer mu je, kako je rekao, “otvorio oči”.

[infopunkt 7804 2]

Izvijestio je kako je razgovarao sa šefom Ureda za javnu nabavu i istaknuo kako ti automobili još nisu isporučeni.

“Zatražio sam da se poduzme sve što je moguće kako bi se ta vozila zamijenila duplo jeftinijima”, rekao je i dodao da je kontaktirao sa kolegama ministrima u Vladi koji su ga podržali u toj ideji.

Ocijenio je da bi takva vozila, duplo jeftinija od naručenih, bila sasvim dovoljna za potrebe ministara u vladi te naglasio da se on ne vozi s takvim automobilima na posao već du su ta vozila potrebna za obavljanje njegovih dužnosti.

Kazao je kako je vozni park njegova ministarstva među najskromnijima i da se on vozi Passatom iz 2005. te Škodom iz 2009. koja je posuđena od MUP-a.

[infopunkt 7804 5]

Podsjetio je da je nabava vozila o kojima se sada govori u javnosti započela još u ožujku prošle godine i da ju je transparentno vodio Ured za javnu nabavu sukladno Odluci o raspolaganju službeniim automobilima . U toj odluci postoji podjela dužnosnika na grupe i sukladno toj podjeli postoje klase automobila koje su im na raspolaganju, naglasio je dodavši da je izabrana najjeftinija ponuda.

[infopunkt 7804 6]

“Stoga sam poduzeo te korake kako bih pokazao da nisam bahat ni socijalno neosjetljiv, a što mogu reći i za moje kolege u hrvatskoj vladi”, naglasio je.

[infopunkt 7804 3]

Jovanović je danas obratio javnosti nakon što je negativne reakcije u javnosti izazvala njegova jučerašnja izjava na konferenciji za novinare o cijenama udžbenika kada ga je novinar upitao je li mu neugodno što u doba krize uzima automobil audi A6 quattro, vrijedan 641.000 kuna. Na to mu je Jovanović odgovorio: “Hoćete da dođem kočijom u Ministarstvo?”.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Kao imovina u okviru ukupne imovine društva ili alternativno kao ulazni trošak za najam, automobili se nerijetko pojavljuju u bilancama i knjigama ulaznih računa,...

Novosti

Tijekom prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatskoj su registrirana 21.133 nova automobila, što je 5.749 vozila ili 37,3 posto više nego istom lanjskom...

Novosti

Konferencijom Agencije za zaštitu osobnih podataka koja je 07. svibnja 2014. održana u Hrvatskom saboru povodom desete godišnjice njenog djelovanja, upozoreno je na jedan...

Novosti

Jučer uoči današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine, gradonačelnik Milan Bandić izrazio je nadu da će rasprava o Sveticama biti konstruktivna i da se neće...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.