Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Predstavljene nove mjere za gospodarstvo – pomoć dobivaju i oni kojima je promet pao 40 posto

Vlada je osigurala dodatnih 300 do 350 milijuna kuna direktnih potpora radnicima i poslodavcima za očuvanje radnih mjesta u privatnom sektoru, rekao je premijer Andrej Plenković predstavljajući nove mjere za gospodarstvo koje će se vrijediti od 1. listopada do kraja godine.

Otkrijte kako financirati projekt iz EU fondova

Vlada je osigurala dodatnih 300 do 350 milijuna kuna direktnih potpora radnicima i poslodavcima za očuvanje radnih mjesta u privatnom sektoru, rekao je premijer Andrej Plenković predstavljajući nove mjere za gospodarstvo koje će se vrijediti od 1. listopada do kraja godine. Prema njegovim riječima, Vlada će nastaviti sufinancirati plaće radnicima u najpogođenijim sektorima, ali se obuhvat potpore mijenja.

“Prepravili smo stupnjevanje potpore sukladno padu prometa pojedinog poduzetnika. Poduzetnicima kojima je promet pao za 40 posto, potpora će iznositi 2000 kuna, oni kojima je pao promet između 45 do 50 posto potpora po radniku će iznositi 2500 kuna, za pad od 50 do 55 posto 3000 kuna, a od 55 do 60 posto 3500 kuna. Najveće potpore će dobiti oni kojima je pad prometa iznosio više od 60 posto i to 4000 kuna”, kazao je premijer.

Dodao je kako će poslodavci i poduzetnici pad prometa dokazivati uspoređujući promet iz drugog i trećeg kvartala prošle i ove godine. Promet se neće mjeriti samo na temelju mjesečnog pada. Ta se mjera, naglasio je, i proširuje, pa će tako potpore uz sektor prometa, ugostiteljstva, industrije evenata dobiti i biljna i stočarska proizvodnja, ribarstvo, putnički i vodeni promet te povremeni prijevoz. Mikro poduzetnici, upozorio je premijer, imaju pravo na potpore bez obzira kojoj djelatnosti pripadali.

“Vlada je dosad za razne mjere i potpore za gospodarstvo u borbi protiv koronakrize isplatila 6,85 milijarde kuna. Ako se tome pribroji otpis doprinosa taj iznos se penje na 10 milijardi kuna”, zaključio je premijer. “Vlada se bori za pomoć ljudima koji ne mogu raditi kao prije.”

“Nije dobro da imamo sustav kojemu nemamo dovoljno liječnika i ostalog osoblja kao i lijekova”, osvrnuo se na zabranu novih zapošljavanja u proračunskim i izvanproračunskim korisnicima državnog proračuna, uz izuzetak potrebnog zapošljavanja zdravstvenog osoblja, i problem s veledrogerijama.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.