Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Predstavljeni rezultati projekta zaštite financijskih interesa EU-a

Rezultati europskog projekta zaštite financijskih interesa Europske unije u Hrvatskoj, vrijednog 250.000 eura, predstavljeni su danas u Informacijskom centru EU-a u Zagrebu. Twinning light projekt “Jačanje AFCOS sustava s ciljem zaštite financijskih interesa Europske unije u Hrvatskoj” financiran je u sklopu programa IPA 2007., a proveden je u suradnji s rumunjskim odjelom za borbu protiv prijevara…

Rezultati europskog projekta zaštite financijskih interesa Europske unije u Hrvatskoj, vrijednog 250.000 eura, predstavljeni su danas u Informacijskom centru EU-a u Zagrebu. Twinning light projekt "Jačanje AFCOS sustava s ciljem zaštite financijskih interesa Europske unije u Hrvatskoj" financiran je u sklopu programa IPA 2007., a proveden je u suradnji s rumunjskim odjelom za borbu protiv prijevara...

– Borba protiv prijevara i nepravilnosti ključ je za članstvo u Europskoj uniji i upravljanje strukturnim fondovima – kazao je Jean-Marie Moreau, šef Odjela za provedbu projekata, jačanje institucija i socijalnu koheziju Delegacije EU-a u Hrvatskoj.

“Ostvaren izniman napredak”

Dodao je da je kroz projekt učinjen izniman napredak, uvedene mnoge mjere i poboljšan sustav izvješćivanja o nepravilnostima i prijevarama u korištenju europskih sredstava, ali i da još mnogo toga treba učiniti za djelotvorno upravljanje sredstvima.

U sklopu projekta, koji je trajao osam mjeseci, unaprijeđene su procedure, provedena edukacija za predstavnike AFCOS sustava, hrvatskog sustava protiv prijevara, te izrađeni promotivni materijali i provedene promotivne aktivnosti s ciljem jačanje svijesti o suzbijanju prijevara, rečeno je na prezentaciji.

– U susret članstvu u EU pred Hrvatskom su novi izazovi kako što bolje apsorbirati sredstva iz EU-a, ali i kako što bolje i učinkovitije njima upravljati – kazala je Mirjana Jurić, načelnica Samostalnog odjela za suzbijanje nepravilnosti i prijevara pri Ministarstvu financija.

Suradnja s OLAF-om

Dodala je da su ostvareni rezultati projekta značajno unaprijedili hrvatski AFCOS sustav u području prevencije, otkrivanja, izvještavanja i praćenja slučajeva nepravilnosti i prijevara te ojačali koordinativnu ulogu odjela za suzbijanje nepravilnosti i prijevara.

Samostalni odjel za suzbijanje nepravilnosti i prijevara neposredbno surađuje s OLAF-om, Europskim uredom za borbu protiv prijevara, te ima koordinativnu ulogu između mreže tijela koja koriste i upravljaju sredstvima pomoći EU-a i mreže tijela koja se bave suzbijanjem prijevara i korupcije.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.