Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Prihodi Facebooka snažno porasli zahvaljujući mobilnom oglašavanju

Prihodi internetske društvene mreže Facebook skočili su u prvom ovogodišnjem tromjesečju za 72 posto, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu mobilnog oglašavanja.

Prihodi internetske društvene mreže Facebook skočili su u prvom ovogodišnjem tromjesečju za 72 posto, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu mobilnog oglašavanja.

Ukupni prihodi Facebooka u prvom su tromjesečju dosegnuli 2,5 milijardi dolara, od kojih je čak 59 posto ostvareno od mobilnog oglašavanja, nasuprot 30 posto u istom razdoblju prošle godine, pokazalo je u srijedu objavljeno poslovno izvješće vodeće globalne društvene mreže.

Istodobno je neto dobit dosegnula 642 milijuna dolara, odnosno 25 centi po dionici, u usporedbi s 219 milijuna dolara, ili devet centi po dionici u istom lanjskom razdoblju. Nakon što se isključe određene stavke, neto dobit iznosila je 34 centa po dionici.

“Oni imaju prave proizvode za ono što oglašivači traže i to se očituje u ovim poslovnim rezultatima“, kaže analitičar tvrtke JMP Securities Ronald Josey.

Među glavnim motorima rasta prihoda i jačanja Facebookovih dionica u proteklih godinu dana izdvaja se usluga direktnog injektiranja plaćenih marketinških poruka u kanale primanja vijesti i sadržaja za korisnike. Riječ je oglasima koji su savršeno prilagođeni manjim zaslonima na pametnim telefonima i drugim mobilnim uređajima.

Ukupan broj mjesečnih aktivnih korisnika te društvene mreže krajem ožujka dosegnuo je 1,28 milijardi, od kojih njih nešto više od milijarde pristupaju Facebooku putem svojih mobilnih uređaja kao što su pametni telefoni i tableti.

Dionice Facebooka ojačale su gotovo 3 posto, na 63,05 dolara, nakon objave poslovnih rezultata. U posljednjih godinu dana cijena im je više nego udvostručena, ali je ipak za 13 posto niža u usporedbi sa 72,59 dolara, koliko je iznosila sredinom ožujka.

Napisao

Preporučujemo

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.