Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Primjer programa koji se sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda

Porezna uprava uključena u oprost dugova građanima

Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića sa svojim partnerima (Strojarskom i prometnom školom Varaždin / nositelj projekta, Školom za cestovni promet Zagreb, Srednjom strukovnom školom Velika Gorica i Srednjom školom Zlatar) u svibnju ove godine je započela provedbu projekta „Engleski i njemački u strojarstvu i prometu interaktivno –EDSIPI@“.

Projekt sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013., sheme za dodjelu bespovratnih sredstava – Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada / gospodarstva- faza II. Vrijednost projekta je 1.957.413,03 kn, od čega 1.729.434,13 kn ili 88,4% predstavlja financijsku potporu Europske Unije, u skladu s ugovorom sklopljenim s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta kao posredničkim tijelom razine 1 i Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kao posredničkim tijelom razine 2. Preostalih 227.978,90 kn financira Strojarska i prometna škola Varaždin i njezini partneri. Projekt će trajati 12 mjeseci (od 05. svibnja 2015. do 05. svibnja 2016. godine).

Projekt radi na podizanju razine specifičnih znanja i kompetencija učenika za strani jezik u struci. Interdisciplinarni tim (analitičari, metodičari, informatičari, inženjeri strojarstva, inženjeri prometa, predstavnici realnih tvrtki – KOS TRANSPORTI, AP VARAŽDIN, ITAS IVANEC, CENTROMETAL MACINEC i KOSTWEIN VARAŽDIN, nastavnici strukovnih predmeta u srednjim strukovnim školama i nastavnici stranih jezika) radi na izradi adekvatnih nastavnih materijala u skladu s Hrvatskim klasifikacijskim okvirom, planom i programom strukovnih predmeta te potrebama tržišta rada.

U lipnju je napravljena analiza potrebnih specifičnih znanja stranih jezika u struci čiji zaključci su da učenici koji se obrazuju za zanimanja tehničar cestovnog prometa, vozač motornog vozila, tehničar za vozila i vozna sredstva, strojarski računalni tehničar te automehatroničar po završetku srednjoškolskog strukovnog obrazovanja nemaju specifična znanja stranog jezika s područja struke, što im otežava mobilnost, upoznavanje s novim i suvremenim tehnologijama izvan granica Hrvatske kojima bi obogatili i unaprijedili svoj rad u struci. Ovim projektom bit će učinjen prvi korak u rješavanju tog problema. Trenutno su u izradi nastavni materijali / priručnici za područje prometa i logistike te strojarstva koji će služiti kao baza za izradu priručnika struke na stranom jeziku.

U Strojarsko-tehničkoj školi Fausta Vrančića u Držićevoj, 25. rujna 2015., održan je sastanak s profesorima iz Strojarske i prometne škole Varaždin i srednje strukovne škole Velike Gorica s kojima sudjeluje u projektu “Engleski i njemački u strojarstvu i prometu interaktivno –EDSIPI@”. Cilj projekta je izrada udžbenika iz engleskog i njemačkog jezika za strojarsku i prometnu školu.

Upotrebom ovih udžbenika u nastavi učenici će postati kompetitivniji na tržištu radu. Na sastanku su profesori struke i profesori engleskog i njemačkog jezika raspravljali o udžbeniku koji je izrađen na hrvatskom jeziku i koji će biti preveden na engleski i njemački jezik. Raspravljalo se je o prijevodu termina bitnih za struku kao i izrađenih nastavnih jedinica na hrvatskom jeziku koje će biti prevedene na spomenute jezike.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.