Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komunikacija

Priprema li Musk vlastitu društvenu mrežu?

Društvene mreže postale su oblik svakodnevne privatne, ali i poslovne komunikacije.

društvene mreže

Često se susrećemo s nekim novim oblicima društvenih mreža, no, tek nekoliko njih nalazi se u samom vrhu popularnosti kod korisnika.

Još uvijek traje sapunica oko Muskova (ne)preuzimanja Twittera te će se njen sljedeći nastavak odigrati u sudnici. Twitter koristi oko 335 milijuna korisnika. Dok šef Tesle želi odustati od planirane kupovine, navodeći kao glavni razlog lažne profile i botove, iz Twittera tvrde da se Muskovo bogatstvo posljednjih mjeseci smanjilo i da zbog toga ne želi trošiti novac na tu mrežu, piše Zimo.dnevnik.hr.

Za slučaj da na kraju ipak bude morao kupiti Twitter, Musk je nedavno ponovno prodao dionice Tesle i to u vrijednosti skoro 7 milijardi dolara, no čini se kako ponovno razmišlja i o pokretanju vlastite društvene mreže koja bi mogla biti konkurent Twitteru. Musk, i sam aktivni korisnik Twitter-a, u posljednje vrijeme voli naglasiti da se ne slaže s generalnom politikom ove mreže. U nekoliko navrata je kritizirao načela slobode govora na ovoj društvenoj mreži.

Naime, tijekom konverzacije s korisnicima Twittera o prodaji dionica Tesle, netko ga je upitao je li razmišljao o pokretanju vlastite društvene platforme u slučaju da posao s Twitterom propadne, Musk je na to odgovorio objavom linka “X.com”. Još prije nego je objavio namjere o kupovini Twittera Musk je spominjao mogućnost pokretanja vlastite društvene mreže, no nakon najave akvizicije ta je ideja gotovo zaboravljena.

No čini se da od nje ipak nije odustao. Naravno, pokretanje društvene mreže od nule, iako je riječ o najbogatijem čovjeku na svijetu sigurno neće biti jednostavno i pred takvim su biznisom golemi izazovi, u što se uvjerio i Donald Trump kada je pokretao Truth Social.

Što se domene “X.com” tiče, on ju je kupio još 2017. od PayPala te je naglasio da ima veliku viziju oko toga što bi X Corporation mogao postati. Ako se Musk zaista odluči na pokrenuti mrežu koja će imati tu domenu, na Business Insideru kažu kako je prilično jasno što od nje možemo očekivati – platformu na kojoj neće biti botova, odnosno na kojoj će se snažno boriti protiv njih i na kojoj će se cenzura svesti na minimum.

Pročitajte još:

Novosti

I dok Elona Muska, vlasnika Tesle i SpaceX-a može boljeti briga slaže li se netko s njegovim Twitter mišljenjima, jer će uvijek biti dovoljno...

Komentari

Vijest o prekidu rada najpopularnijih društvenih mreža proširila se svijetom u jako kratkom roku. Osim samog Facebooka i povezanih platformi, negativan utjecaj prekida rada...

Komunikacija

Od perspektivnog mladog tenisača, preko studija u Americi, prakse u jednoj od najvećih banaka na Wall Streetu pa sve do privatnog i poslovnog odnosa...

Komentari

Kako regulirati različite internetske platforme, a ne narušiti slobodu govora i izražavanja pitanje je na koje se još uvijek traži zadovoljavajući odgovor.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.