Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Probleme s mlađim šefom priznaje 18 posto ispitanika

Stariji zaposlenici teže se prilagođavaju promjenama, dok mlađi teže ravnoteži privatnog i poslovnog života. To je tek jedna u nizu razlika između predstavnika X i Baby boom generacije. Preostale razlike istražio je portal MojPosao na više od 300 ispitanika

Stariji zaposlenici teže se prilagođavaju promjenama, dok mlađi teže ravnoteži privatnog i poslovnog života. To je tek jedna u nizu razlika između predstavnika X i Baby boom generacije. Preostale razlike istražio je portal MojPosao na više od 300 ispitanika

Čak 39% ispitanika ima (ili su imali) nadređenog koji je mlađi od njih, dok ih 60% ima (ili su imali) nadređenog starijeg od sebe. Na 1% ispitanika pitanje nije primjenjivo jer nikada nisu radili. Od ispitanika koji nikada nisu imali mlađeg šefa, 57% ih smatra da to ne bi predstavljalo problem. Malo više od trećine ispitanika (35%) nije sigurno kako bi se snašli u takvoj situaciji, dok ih 8% priznaje da bi imali problema s mlađim šefom. Mogući razlog napetosti komentira jedan od ispitanika: „Zato što imaju previše energije i premalo iskustva, a odgojeni su da se ponašaju kao da su centar svijeta i sve znaju najbolje.“

Zanimljiv je podatak da bi mlađi ispitanici (do 32 godine) u većoj mjeri imali problema s mlađim šefom nego što bi to imali stariji ispitanici.  Čak 12% ispitanika mlađih od 32 godine priznaje da bi im mlađi nadređeni mogao biti problem. Od ispitanika koji imaju ili su imali mlađeg šefa, većina (82%) ih je izjavila kako nisu imali problema u toj situaciji. Probleme s mlađim šefom priznaje 18% ispitanika, a jedna ispitanica navodi svoje negativno iskustvo: „Bila je mlađa od mene sa nižom stručnom spremom i jedva je dočekala da se može iživljavati jer se bojala za svoje radno mjesto.“ Ispitanici priznaju da bi ih najviše smetao mlađi mentor (18%), zatim direktor (10%) pa nadređeni (6%).

Polovica ispitanika (51%) bila je nadređena nekome starijem od njih samih. Trećina ispitanika (29%) bila je nadređena, ali ne osobama starijim od sebe, dok petina ispitanika (20%) nikada nije bila na voditeljskoj poziciji.

Više od 4/5 ispitanika (82%) mlađe kolege ne doživljava kao ‘prijetnju’, dok ih konkurencijom smatra svega 18% ispitanika. Jedan od ispitanika objašnjava pozitivni utjecaj mlađih kolega: „Svatko tko je ‘gladan’ za učenjem, uspjehom i napredovanjem  potencijalni je konkurent, što smatram pozitivnim.“

Mlađi ispitanici svoje vršnjake u većoj mjeri doživljaju kao konkurenciju – petina ispitanika mlađih od 32 godine (21%) gleda na mlađe zaposlenike kao na konkurenciju. Ista situacija je kod 16% ispitanika u dobi od 33 do 47 godina te svega 6% ispitanika u dobi od 48 i više godina.

Većina ne laže o svojim godinama, ali tvrde da je dobna diskriminacija prisutna

Za čak 87% ispitanika pitanje o godinama nije ‘škakljivo’ budući da tvrde kako nikada nisu lagali o svojim godinama. Da su lažno odgovorili na pitanje koliko imaju godina priznaje 10% ispitanika, dok 3 % tvrdi da se ne sjeća jesu li ikada lagali. Zanimljivo je da žene i muškarci podjednako (ne) lažu o svojim godinama, odnosno o svojim godinama nikada nije lagalo 90% muškaraca i 87% žena.

Društvene mreže su ‘prozor’ u privatni život  pa tako 77% ispitanika ima navedenu godinu rođenja u svom profilu.  Petina ispitanika (20%) nema navedenu godinu rođenja, a njih 3% ima navedene godine, ali samo na pojedinim društvenim mrežama. Četvrtina ispitanika (25%) smatra da postoje profesije rezervirane samo za mlađe, primjerice posao hostese ili promotora, jednako kao i rad u marketinškoj agenciji te radna mjesta s visokom razinom stresa i prekovremenih sati. Polovica ispitanika (49%) smatra da radna mjesta ipak nisu ovisna o dobi zaposlenika, dok ih 26% o tome ne razmišlja.

Kada je u pitanju funkcioniranje timova, 26% ispitanika smatra da generacijski raznoliki timovi bolje funkcioniraju,  naspram 25% ispitanika koji smatraju da lakše funkcioniraju generacijski bliski timovi. Čak 49% ispitanika ne opterećuje se time kakav je tim.

Kada je u pitanju dobna diskriminacija, većina ispitanika (78%) smatra da je ona prisutna na tržištu rada. Malo manje od petine ispitanika (18%) ne može procijeniti ima li diskriminacije na tržištu rada, dok ih svega 4% smatra kako ona nije ‘dotakla’ tržište rada. Zanimljivo je da ispitanici smatraju kako su diskriminirani i mlađi i stariji ispitanici. Jedan od ispitanika navodi apsurd tržišta rada: „Mlade ljude s fakulteta traže iskustvo, dok stariji ljudi koji su svojedobno bili stručnjaci teže nalaze posao jer svi misle da se u današnjoj dinamici i tehnologiji više ne snalaze.“


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.