Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Blog zona

Procesi promjena u poduzetništvu 2 – Gdje vodi (znati)želja

Marketing i ljudski resursi najbolji prijatelji?

‘Široki su putevi koji vode u propast’. Vrlo vrlo široki. Zato se mnogi putem izgube. A kako poduzetnički put nije nimalo lagan pitam se koji je razlog da mnogi sami sebi otežavaju ionako ne lagano putovanje.

Dotakli smo se edukacije u prethodnom članku. Nedostatak iste rezultira manjkom informacija a tada ljudi obično rade jedino ono što znaju i što su dotada naučili, ma kako neučinkovito to možda bilo. Ako ne prepoznajemo vrijednost nečega, to za nas vrijednost nema. Iz laičkog pogleda vrijednost dijamanta prepoznaje se ne u rudniku, nego tek u izlogu neke trgovine ili na nakitu kojeg netko nosi kao gotov proizvod. Za neiskusne to je samo neugledan grumen prije nego što postane ‘najbolji ženin prijatelj’. Možete li u tom ‘ruhu’ prepoznati njegovu pravu vrijednost bez stručnih znanja, iskustva i prakse? Do toga tek treba proputovati i širokim i dugim putem, vođen znatiželjom.

A gdje vodi znatiželja? Kako bi se poduzetnicima omogućila edukacija i razumijevanje područja HRM-a (upravljanja ljudskim resursima) koje je jedan od ključnih faktora današnjeg i budućeg poslovanja organizirana je prva (konferencija o razvoju ljudskih potencijala) u malom i srednjem poduzetništvu. Konferencija je bila namijenjena poduzetnicima i vodećem kadru u rastućem sektoru malog gospodarstva sa ciljem približavanja važnosti razvoja i upravljanja ljudskim potencijalima i utjecaja na poslovanje. Edukacija je to gdje se moglo učiti, prikupiti informacije, saznati ponešto o iskustvima drugih ali i o sebi i vlastitoj organizaciji. Ovakve edukacije izvor su novih informacija i smjernica za buduća poslovanja a sudeći po interesu i pokazatelj da su poduzetničke strukture željne edukacije, promjena i podrške samo možda ne znaju uvijek kome se obratiti. Kako su jedina sigurna stvar upravo promjene, na njih uvijek treba računati i sukladno tome biti spreman.

‘Tajna uspjeha je u spremnosti čovjeka da prihvati priliku kada se ona pojavi’. Zato – otvorite um i budite znatiželjni!

Pročitajte još:

Poduzeća

I da, uspješno mlado poduzetništvo postoji i u Hrvatskoj. Pokazuju to i brojke Wespa Spaces coworking i uredskih prostora u Zagrebu.

Lifestyle

U pokretanju vlastitog posla, novi poduzetnici prvo se zapitaju gdje pribaviti novac, a jednom kada je ta prepreka riješena, ostaje pitanje koje su to...

Edukacija

Klub Alpbach Hrvatska je raspisao natječaj za dodjelu stipendija za prestižni Europski Forum Alpbach.

Ljudski resursi

Cilj Projekta je promovirati značaj poduzetničkog ponašanja među mladim pravnicima/cama te ukazivati na specifične izazove s kojima se oni susreću u zrelim fazama razvoja...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.