Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Blog zona

Procesi promjena u poduzetništvu 2 – Gdje vodi (znati)želja

Marketing i ljudski resursi najbolji prijatelji?

‘Široki su putevi koji vode u propast’. Vrlo vrlo široki. Zato se mnogi putem izgube. A kako poduzetnički put nije nimalo lagan pitam se koji je razlog da mnogi sami sebi otežavaju ionako ne lagano putovanje.

Dotakli smo se edukacije u prethodnom članku. Nedostatak iste rezultira manjkom informacija a tada ljudi obično rade jedino ono što znaju i što su dotada naučili, ma kako neučinkovito to možda bilo. Ako ne prepoznajemo vrijednost nečega, to za nas vrijednost nema. Iz laičkog pogleda vrijednost dijamanta prepoznaje se ne u rudniku, nego tek u izlogu neke trgovine ili na nakitu kojeg netko nosi kao gotov proizvod. Za neiskusne to je samo neugledan grumen prije nego što postane ‘najbolji ženin prijatelj’. Možete li u tom ‘ruhu’ prepoznati njegovu pravu vrijednost bez stručnih znanja, iskustva i prakse? Do toga tek treba proputovati i širokim i dugim putem, vođen znatiželjom.

A gdje vodi znatiželja? Kako bi se poduzetnicima omogućila edukacija i razumijevanje područja HRM-a (upravljanja ljudskim resursima) koje je jedan od ključnih faktora današnjeg i budućeg poslovanja organizirana je prva (konferencija o razvoju ljudskih potencijala) u malom i srednjem poduzetništvu. Konferencija je bila namijenjena poduzetnicima i vodećem kadru u rastućem sektoru malog gospodarstva sa ciljem približavanja važnosti razvoja i upravljanja ljudskim potencijalima i utjecaja na poslovanje. Edukacija je to gdje se moglo učiti, prikupiti informacije, saznati ponešto o iskustvima drugih ali i o sebi i vlastitoj organizaciji. Ovakve edukacije izvor su novih informacija i smjernica za buduća poslovanja a sudeći po interesu i pokazatelj da su poduzetničke strukture željne edukacije, promjena i podrške samo možda ne znaju uvijek kome se obratiti. Kako su jedina sigurna stvar upravo promjene, na njih uvijek treba računati i sukladno tome biti spreman.

‘Tajna uspjeha je u spremnosti čovjeka da prihvati priliku kada se ona pojavi’. Zato – otvorite um i budite znatiželjni!


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.