Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Proljeće je kao stvoreno za bicikl

Ljepote Požeško-slavonske županije, njihovu srdačnost, neodoljivu gastro i vinsku ponudu najljepše je istražiti na biciklu! Ovdje se isprepleću biciklističke rute koje u potpunosti zadovoljavaju “apetite” modernih putoholičara

Vinski podrumi kutjevačkih vinara; ergela u Lipiku i čuveni lipički Perivoj – zaštićeni spomenik parkovne arhitekture; Park prirode Papuk; Sovsko jezero kao “živi spomenik” nekadašnjeg Panonskog mora; kurija Janković u Pakracu, gdje se kovao prvi hrvatski novac… –  Požeško-slavonska županija prepuna je iznenađenja, no još je bolje što ove ljepote posjetitelji mogu doživjeti na biciklu. Okružena s pet planina – Psunj, Papuk, Dilj gora, Krndija i Požeška gora – na čijim su se obroncima, u podnožju i oko njih ispreplele mreže biciklističkih staza, Požeško-slavonska županija proljetna je top destinacija za sve one koji, osim za turističkim ljepotama, tragaju i za novim iskustvima i doživljajima.

Vinogradi – Kutjevo

 

Može se izdvojiti najmanje 30 biciklističkih ruta koje vrijedi istražiti. Jedna od staza povezuje  planinarsko izletište Omanovac sa Lipikom i Pakracom, a atraktivna “zelena ruta” prolazi požeškim vinogradarskim krajem. Inače, cijela okolica grada Požege može se istražiti na dva kotača: od nizinske rute koja povezuje Požegu i Veliku do velike kružne rute koja omogućuje pravo malo putovanje kroz ovu Zlatnu dolinu, povezujući Požegu, Pakrac, Lipik, Jakšić… Za ljubitelje “off road” vožnje idealna je Staza lipicanaca i kune koja kreće od Državne ergele Lipik te povezuje jezera Raminac i Pakurnovac. Staza je kratka, ali zahtjevna te se preporučuje istražiti za suhog vremena. Ljubitelje vina zasigurno će oduševiti i biciklistička ruta koja kreće iz Kutjeva, prolazi kraj Kutjevačkog dvorca te se šumom penje do lokaliteta Vinkomir odakle se pruža pogled na Požešku kotlinu.

Park prirode Papuk

Požeško-slavonska županija s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom, poznatom srdačnošću, sjajnom gastronomskom ponudom i kilometrima biciklističkih staza definitivno je destinacija kojoj se gosti rado vraćaju. Domaći kulen, slanina, kobasica, čvarci, kruh sa domaćom masti, fiš, šaran na rašljama, vinogradski ćevap, cicvara, slavonski čobanac… samo su dio tradicionalnih jela koje gosti mogu kušati i u devet objekata koji su nositelji standarda Okusi Zlatne Slavonije.

Više o biciklističkim rutama, smještajnim objektima i ostalim zanimljivostima ovog kraja potražite u brošuri https://tinyurl.com/y6yxt2bo.

 

Pročitajte još:

Novosti

Požeško-slavonska županija zelena je destinacija bez premca.

Lifestyle

Okusi Zlatne Slavonije gurmanski brend Požeško-slavonske županije nudi najfinije tradicionalne specijalitete uz koje se sjajno sljubljuju kutjevačka, požeška i pleternička vina.

Novosti

Stara je izreka - kako dočekamo novogodišnju noć, takva će nam biti cijela godina! Pobrinite se da na vašem blagdanskom stolu bude odlična hrana...

Novosti

Sovsko jezero u istočnom dijelu Požeško-slavonske županije na području Čaglina jedini je ostatak nekadašnjeg Panonskog mora. To nije jedina zanimljivost vezana uz ovu županiju....

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.