Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Proširena primjena novog Kolektivnog ugovora ugostiteljstva kojim su minimalne plaće u ugostiteljstvu povećane za prosječno 17 %

Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane. Rezultat je to Odluke o proširenju primjene novog Kolektivnog ugovora ugostiteljstva koju je donijelo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike (objavljena u Narodnim novinama br. 49/2024).

Novi iznosi osnovnih minimalnih bruto plaća bez dodataka za temeljna radna mjesta u ugostiteljstvu primjenjuju se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane od 1. svibnja odnosno od obračuna plaća za svibanj 2024.

Povećanje osnovnih bruto plaća u 4 razreda

Povećanje osnovnih bruto plaća bez dodataka zaposlenih u ugostiteljstvu dogovoreno je u 4 razreda prema složenosti poslova, od najnižeg povećanja od 11 % do najvišeg od 20 %.

Tako je za prva dva razreda (jednostavni poslovi i manje zahtjevni poslovi), koji se odnose na čistačice, spremačice, servire, portire, nosače prtljage, odnosno sobarice, pomoćne konobare, pomoćne kuhare, pomoćne recepcionare, pomoćne slastičare i slično dogovoreno povećanje bruto plaće za 20 % te iznosi 840 odnosno 850 eura. Za konobare, kuhare, slastičare, recepcionare ugovoren je iznos od 880 eura – povećanje od 16 %, a za  konobare specijaliste, kuhare specijaliste i slične povećanje minimalne bruto plaće za 11 % te ista iznosi 980 eura.

Uz povećanje plaća kolektivnim ugovorom definirana su i druga materijalna prava zaposlenih značajno iznad zakonski propisanih, koje turistički sektor prati kroz 20 godina dugu tradiciju uspješnog pregovaranja sindikata i poslodavaca u ovom sektoru. S novim kolektivnim ugovorom ugostiteljstva koji je u primjeni od ove godine do kraja 2025., novo je ugovoreno da se primjena kolektivnog ugovora odnosi i na strane i agencijske radnike te dopune odredbe o rasporedu radnog vremena i odredbe o preraspodjeli.

Povodom proširenja novog Kolektivnog ugovora ugostiteljstva predsjednik HUP Udruge ugostiteljstva i turizma, Željko Kukurin je izjavio: Ljudi su temelj kvalitetne turističke usluge i u Hrvatskoj svi koji rade i odlučuju u turizmu moraju stvarati konkurentne uvjete rada u odnosu na zemlje u okruženju. Cijela industrija se trudi kontinuirano unaprjeđivati uvjete rada za naše zaposlenike, a proširenje ovog kolektivnog ugovora još je jedan korak u tom smjeru. Sindikati u turizmu važan su partner na tom putu i zato mi je drago da s njima postižemo konsenzus oko važnih pitanja i zajedno unapređujemo sektor u kojem radimo.“

Važan za ugostitelje poduzetnike

Institut proširene primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva posebno je važan za ugostitelje poduzetnike jer, obzirom na različiti intenzitet poslovanja i specifičnost dnevnog i tjednog rasporeda radnog vremena, bez istoga ne bi imali  mogućnost korištenja preraspodjele u maksimalnom trajanju – 60 sati unutar 6 mjeseci i mogućnost korištenja skraćenog dnevnog odmora od 8 sati, ako nisu članovi HUP-a ili nemaju sklopljen kućni kolektivni ugovor.

Eduard Andrić, predsjednik Sindikata turizma i usluga Hrvatske ovim je povodom naglasio: „Potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora Ugostiteljstva, našim članovima, ali s proširenjem primjene i svim radnicima u ovoj djelatnosti, osiguravamo bolje uvjete rada te materijalna prava koja su imali i do sada, a koje radnici u nekim drugim djelatnostima nemaju. Ugovorenim rastom minimalnih plaća za četiri razreda složenosti poslova sužavamo prostor za prijavu radnika na niže plaće i isplatu razlike do dogovorene plaće na ruke. Nastavit ćemo zajedno sa poslodavcima pregovarati o povećanju plaća u ovoj djelatnosti na način da te plaće približimo plaćama u nama konkurentnim državama EU i zaustavimo odljev naših kvalificiranih i iskusnih radnika . Veće plaće i sigurnost radnog mjesta su jedini način da  zainteresiramo naše mlade ljude da se školuju i rade u turizmu i ugostiteljstvu, te da naša država uz kvalitetnu uslugu ima i kvalitetan turizam, a poslodavac zadovoljnog i platežno moćnog gosta.“

Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije izjavila je: “Kontinuirano povećavamo minimalne bruto plaće za temeljna ugostiteljska radna mjesta na koja se obračunavaju dodaci na plaću ugovoreni s kolektivnim ugovorom. Naravno da te plaće u sadašnjim uvjetima nisu dostatne, ali su zagarantirane ispod koje ni jedan poslodavac ne može isplaćivati. S druge strane, kroz kolektivne ugovore na razini Društava ugovaramo znatno više plaće, a osim plaća na razini Društava ugovaraju se i dodatna materijalna prava. Vrijeme ispred nas je zaista izazovno i interes nam mora biti zajednički, a to je zadržavanje kvalitetnih kadrova te povratak onih koji su nas napustili. To možemo samo kroz veće plaće i bolje uvjete rada, a to nam onda garantira i kvalitetu po kojoj smo poznati.“

Odluka o proširenju primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva rezultat je dugogodišnjeg kvalitetnog dijaloga socijalnih partnera i uvažavanja sektorskog dijaloga od strane Ministarstva rada te predstavlja dodatnu odgovornost za sindikate i HUP, kao jedinu reprezentativnu udrugu poslodavaca, da nastave socijalni dijalog kako bi se zadržala stabilnost granskog uređenja radnih odnosa, smanjila siva ekonomija i nelojalna konkurencija te dugoročno osigurao održivi razvoj hrvatskog turizma.

„Donošenje odluke o proširenoj primjeni Kolektivnog ugovora ugostiteljstva za HUP je dodatno priznanje kvaliteti socijalnog dijaloga te potvrda važnosti uloge HUP-Udruge ugostiteljstva i turizma u zastupanju interesa članova koji imaju mogućnost kroz aktivnosti HUP-a izravno se uključiti u pregovore i dogovoriti napredna rješenja u uređenju radnih odnosa u svom sektoru„  izjavila je ovim povodom Irena Weber, glavna direktorica HUP-a.

Primjena Kolektivnog ugovora ugostiteljstva redovito se proširuje od 2002. godine zbog značaja ove radno intenzivne djelatnosti za hrvatsko gospodarstvo te radi ostvarenja zajedničkih interesa poslodavaca i radnika koji su posebno važni u situaciji nedostatka radnika na hrvatskom tržištu rada.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.