Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Prošlo je vrijeme karizmatičnih lidera

Hogan

Očaranost karizmom lidera vrlo lako dovodi do kasnijeg razočaranja osobnošću i perfomansama od strane podređenih, ali i poslovnih partnera. Mit o tome da su pravi, istinski lideri nužno i karizmatične osobe koje sve osvajaju „na prvi pogled“ konačno treba srušiti.

Doktor psihologije i svjetski poznati stručnjak za psihološku dijagnostiku lidera i menadžera, Robert Hogan, tvrdi da su karizmatični lideri često vrlo narcisoidne osobe koje uz svoju privlačnu stranu često imaju i onu „tamnu“ – arogantnu, gladnu moći i nesklonu da prepozna i prizna vlastite pogreške. Upravo nepriznavanje vlastitih pogrešaka (koje se u karijeri svakome nužno događaju) i nedostatak skromnosti karizmatičnim liderima često onemogućuju kvalitetno upravljanje ljudima i kompanijom. Oni do neke razine mogu biti uspješni, ali bez svojevrsne poniznosti i osobnog integriteta ne mogu briljirati i dugoročno razvijati i jačati kompanije.

Robert Hogan 15. svibnja 2015. g. dolazi u Zagreb gdje će za hrvatske menadžere i lidere održati predavanje na temu prosuđivanja i odlučivanja. Zašto su dobre, odnosno loše procjene lidera suština njihovog vodstva i o čemu sve moraju razmišljati ljudi koji na vodećim pozicijama, doznajte iz prve ruke – od osobe koja se psihologijom leadershipa bavi godinama i koja je konstruirala psihodijagnostičke instrumente koje danas koristi najveći broj kompanija s Fortunove ljestvice najuspješnijih.

Za predavanje Dr. Roberta Hogana, prijavite se ovdje.

Više informacija pronađite ovdje.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.