Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Prosvjednici optužili Ostojića da je ugrozio zdravstveni sustav [VIDEO]

Par stotina prosvjednika okupilo se danas na Cvjetnom trgu u organizaciji Hrvatskog liječničkog sindikata, kako bi ministru zdravlja Rajku Ostojiću poručili da je svojim potezima ugrozio zdravstveni sustav.

Par stotina prosvjednika okupilo se danas na Cvjetnom trgu u organizaciji Hrvatskog liječničkog sindikata, kako bi ministru zdravlja Rajku Ostojiću poručili da je svojim potezima ugrozio zdravstveni sustav.

Na prosvjedu je uz studente medicine sudjelovalo oko 200 liječnika iz bolnica diljem Hrvatske – Zagreba, Osijeka, Čakovca, Splita, Dubrovnika, Vukovara, Popovače, Zadra, Varaždina, Bjelovara i Slavonskog broda.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić rekao je okupljenima da su kolektivni pregovori s Ministarstvom zdravlja “u fazi krucijalnih pitanja, a to je kako kvalificirati, kvantificirati i platiti prekovremeni rad”. Vremena u kojima smo odradili puno radnih sati koji nisu ni zabilježeni niti plaćeni su iza nas, kazao je.

[infopunkt 7292 4]

Poručio je da se prosvjednici bore za zdravstveni sustav. “Danas nama master plan bolnica rade anonimusi koji su konspirativni i navodno dolaze iz Francuske, a nama koji smo učenici tih škola ne daju priliku javno raspraviti. Danas mi ustajemo u obranu temeljnih ljudskih prava zajamčenih ustavom i konvencijama”, kazao je.

[infopunkt 7292 5]

Babić tvrdi da se u Hrvatskoj događa puzajuća privatizacija zdravstvenog sustava koja će završiti neslavno kao i privatizacija gospodarstva.

Pozvao je odgovorne da zaustave štrajk u bolnicama, koji traje već više od tri tjedna, a zaustavit će ga tek kada predstavnici liječnika potpišu “ono što je interes i kompromis koji je dogovoren između Vlade i nas”.

[infopunkt 7292 2]

Sindikalni povjerenik u KBC Zagreb Trpimir Goluža ocijenio je ponižavajućim to što je Vlada potpisala kolektivni ugovor za zdravstvo sa Samostalnim sindikatom zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, jer u tom sindikatu ne dijele profesionalnu odgovornost i sudbinu liječnika, niti su u stanju zastupati liječničke interese.

Ustvrdio je da hrvatskom zdravstvenom sustavu prijeti kolaps, a ministra Ostojiću je upitao zna li da Hrvatskoj nedostaje 4500 liječnika, kao i da je ovih dana 1000 obrazovanih medicinskih djelatnika mlađe i srednje dobi pokazalo interes za odlazak iz Hrvatske.

[infopunkt 7292 6]


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.