Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Seminari

Prva konferencija o virtualnoj asistenciji u Hrvatskoj i regiji

Virtualni asistenti su ljudi, vanjski suradnici koji iz svog doma za druge obavljaju razne administrativne i operativne zadatke.

Remote rad i virtualni suradnici su do prije par godina u Hrvatskoj bili rijetkost i nešto strano, a danas polako ulaze u sve pore domaćeg poslovanja. Virtualnih asistenata je u Hrvatskoj iz godine u godinu sve više, a sada ih već ima toliko da je došlo vrijeme za prvu konferenciju o virtualnoj asistenciji u regiji.

Virtualni asistenti su ljudi, vanjski suradnici koji iz svog doma za druge obavljaju razne administrativne i operativne zadatke. Svoje poslovne usluge, a kroz njih i svoje znanje i vještine nude poduzetnicima i prezaposlenim ljudima i tako udaljeno rješavaju razne organizacijske probleme putem računala i interneta i u domaće poslovanje uvode budućnost rada (#futureofwork).

Konferencija pod nazivom ‘ko?VA! Virtualni asistent će se održati u Zagrebu, u prostoru HUB385, na adresi Petračićeva 6. Konferencija počinje u petak 21.10.2022. u 9:00 sati, a očekivano trajanje konferencije je do 16:00 sati istog dana. Organizator konferencije je Go2human Hub, koji spaja virtualne asistente s klijentima i pomaže im izgraditi dugoročne i kvalitetne poslovne odnose.

Prilika za rast i širenje horizonata

Konferencija je namijenjena postojećim i budućim virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije, malim i velikim poduzetnicima. Virtualnim asistentima će ova konferencija biti prilika da se uživo povežu s kolegicama i kolegama, da poslušaju najbolje prakse iz svijeta virtualne asistencije i da nadograde i unaprijede svoje vještine i uslugu. S druge strane, poduzetnici će na ovoj konferenciji imati jedinstvenu priliku uživo upoznati i stisnuti ruku ljudima koje inače gledaju samo preko ekrana, a saznat će i kako im angažiranje virtualnog asistenta može pomoći u razvoju i optimizaciji njihovog poslovanja.

Moto konferencije je “Kolege i kolegice, ne konkurencija!”, a glavni ciljevi konferencije su povezivanje, učenje i promocija VA zanimanja.

Program konferencije Virtualni asistent

Program konferencije ‘ko?VA! Virtualni Asistent sastoji se od 3 glavna dijela: VA Talks (virtualni asistenti za virtualne asistente), predavanja (stručni predavači iz područja prodaje, marketinga i komunikacija) i paneli (domaći i strani gosti).

VA Talks su kratka izlaganja virtualnih asistenata u kojima će oni podijeliti svoje znanje i iskustva iz prakse, a predavanja stručnih predavača će virtualnim asistentima pomoći da bolje vizualno komuniciraju u virtualnom svijetu, zatim da izgrade svoj osobni brand i probude “mrtve” klijente te da od svog rada pristojno zarade, a ne da volontiraju.

VA Talks:

  1. Nives Paić (VirtAs XL): Kako sam postala VA – od odluke do realizacije
  2. Gordana Tatalović (Konigo): VA ponude koje oduševljavaju klijente
  3. Paola Maja Nikolić (Virtualna Asistentica): Kada klijentu reći ne?
  4. Tina Svirčić (STINA360): Kako prezentirati VA usluge online?
  5. Andreja Krčmar (VA Solutions): Kako izgraditi dobar odnos s klijentom?
  6. Klara Frančišković (Expertise): Stalna u VA svijetu samo mijenja jest

Osim virtualnih asistenta, na konferenciji će svoja predavanja održati i stručni predavači iz područja marketinga, komunikacija i prodaje.

Predavanja:

  1. Darko Mareš (Infinius): Vizualna komunikacija #FTW u virtualnom svijetu
  2. Vedran Višnjić (Pametna kuća): VA nije kratica za VolonterA (downgrading cijena)
  3. Maja Puškarić (Meet Maja): Osobni branding za VAs
  4. Goran Blagus (Business klinika): Buđenje mrtvih (klijenata)

Kroz dva panela na konferenciji dobit ćemo uvid i u drugu perspektivu i širu sliku virtualne asistencije.

Panel s klijentima naziva “Virtualni svijet iz kuta klijenta” pomoći će nam da bolje shvatimo što je klijentima važno u suradnji s virtualnim asistentima i kako su virtualni asistenti u praksi unaprijedili njihovo poslovanje.

Taj panel će moderirati Klara Tuličić (Brodcast), a pridružiti će nam se panelisti Maja Jerčić (KoHo pedagogija), Saša Matijašić (Eduza) i Maja Krznarić (Aidos)

Zadnji panel “Future of work and collaboration” održat će se na engleskom jeziku i ugostiti strane paneliste, vodeće ljude iz svijeta freelancinga i outsourcinga koji će nam približiti svjetske trendove i odgovoriti na pitanje koja je uloga virtualnih asistenata u budućnosti rada.

Internacionalni panel će moderirati Višnja Željeznjak (Eduza), a ugostit će strane paneliste: Matthew R Mottola (The Human Cloud)Glen Hodgson (Free Trade Europa) i Jon Younger (Forbes).

Osim predavanja i panela važan dio konferencije je i povezivanje i druženje za koje će biti dovoljno vremena u pauzama između predavanja, a posjetitelje konferencije očekuju i iznenađenja na licu mjesta.

Ulaznice

Ulaznice za cjelodnevni program konferencije se mogu nabaviti po simboličnoj cijeni od 145 kn putem sustava Entrio i sljedeće poveznice:  https://www.entrio.hr/event/ko-va-konferencija-virtualni-asistent-11481

Broj mjesta u dvorani za posjetitelje konferencije je ograničen na maksimalno 130 ljudi stoga svoje ulaznice osigurajte na vrijeme dok ih još ima.

Više detalja o samoj konferenciji, uključujući biografije svih predavača, pronađite na službenim stranicama konferencije.

Vidimo se 21.10.2022. na konferenciji Virtualni asistent!


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.