Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pusić: Ne radi se o sukobu Čačić-Pusić, nego o budućnosti [VIDEO]

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić poručila ja danas da se u odluci o isključenju Radimira Čačića iz HNS-a, ne radi o osobnom sukobu Čačić-Pusić, nego o dilemi o prošlosti i budućnosti stranke.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić poručila ja danas da se u odluci o isključenju Radimira Čačića iz HNS-a, ne radi o osobnom sukobu Čačić-Pusić, nego o dilemi o prošlosti i budućnosti stranke.

Teze iz medija o osobnom sukobu nisu točne što potvrđuje jednoglasna odluka Predsjedništva HNS-a, ovdje se radi o prošlosti i budućnosti, odnosno o tome ima li tim od 40 mladih ljudi budućnost u HNS-u.

Donesena odluka potvrdila je da ima budućnosti, istaknula je Pusić na konferenciji za novinare.

[infopunkt 7646 7]

Suglasio se s tim i potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak koji je istaknuo da je stranka politički projekt koji ima zadaću osnažiti liberalnu i narodnjačku ideju, a vodstvo stranke ima obvezu to odraditi.

Radimir Čačić svojim se postupcima doveo u ovu situaciju, kazala je Pusić govoreći o razlozima Čačićeva isključenja.

Bivšem predsjedniku i suosnivaču stranke zamjera da je, od kad je otišao u zatvor, intenzivirao komunikaciju s javnošću koja je išla na direktnu destabilizaciju stranke, naročito na sjeverozapadu Hrvatske, da je neovlašteno sazivao sastanke stranačkih dužnosnika.

Na sve to HNS mjesecima nije reagirao, vjerujući da će to prestati, a slijedom Čačićevih obećanja danih prije zatvora da se neće baviti politikom, rekla je Pusić koja ističe da se Čačić nema pravo žaliti na odluku o isključenju, te je ona konačna.

[infopunkt 7646 2]

Predsjednica HNS-a tumači da je dužnost vodstva HNS-a da stranku zaštiti od gubitka vjerodostojnosti i destabilizacije. Posebno se, dodaje, to odnosi na zaštitu HNS-ovaca na sjeverozapadu zemlje.

Najrazličitiji sastanci posljednih mjeseci razlog su za njegovo isključenje, odgovorila je Pusić upitana jesu li Čačiću izbacivanju ‘pomogli’ susreti s Milanom Bandićem.

Upitana kako je Čačić, s obzirom da je bio običan član stranke, mogao pregovarati, Pusić uzvraća “nikako, ali je pregovarao”. Osim toga, dodaje, netko tko je godinama bio predsjednik stranke, nije običan član.

Radi se o malom broju ljudi, ako su u stanju funkcionirati unutar stranke (dobro), ako ne morat će sami izabrati, odgovorila je Pusić upitana za sudbinu HNS-ovaca koji su javno podržali Čačića.

Predsjednica HNS-a ne boji se scenarija po kojem bi netko od pet HNS-ovih zastupnika iz treće izborne jedinice mogao napustiti vladajuću koaliciju.

Tako je komentirala ostale članove HNS-a koji javno podržavaju Čačića, odgovorila može li Čačić kad izađe iz zatvora ostvariti svoje planove i destabilizirati stranku. Bilo je riječi i o situaciji da se Čačić ne može braniti od optužbi, o trećoj izbornoj jedinici – Međimurje, o županijskoj organizaciji te planovima za stabilizaciju na sjeverozapadu?

[infopunkt 7646 4]

[infopunkt 7646 5]

Najviše zahtjeva za razrješenje slučaja Čačić došlo je upravo sa sjeverozapada, tvrdi Pusić i najavljuje današnje sastanke predsjedništva tamošnje županijske organizacije.

HNS-ovci su, da bi potkrijepili svoje argumente novinarima podijelili preslike svega što su mediji o Čačiću pisali posljednjih mjeseci.

Na novinarsku opasku da u većini članka nema ni jedne Čačićeve izjave, Pusić uzvraća da to nije točno, da ima citata i navođenja bliskih izvora.

Svaku izjavu odnosno stav lako je demantirati, a to nije učinjeno, zaključila je Pusić.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.