Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Put do boljeg radnog mjesta vodi preko Bruxellesa – počele prijave za posao u EU

Otvoreni su natječaji za poslove u Europskoj uniji, na kojima bi posao moglo dobiti 280 Hrvata. Traže se prevoditelji, poslovni tajnici, opći administratori. Rok za prijavu na natječaj je 16. listopada 2012. godine

Otvoreni su natječaji za poslove u Europskoj uniji, na kojima bi posao moglo dobiti 280 Hrvata. Traže se prevoditelji, poslovni tajnici, opći administratori. Rok za prijavu na natječaj je 16. listopada 2012. godine

Prijava na  natječaj Europskog ureda za odabir osoblja (EPSO), središnjeg tijela EU-a za zapošljavanje u europskim institucijama je online, javlja Dnevnik.hr, a nakon toga na traženje EPSO ureda kandidat prilaže diplome i potvrde. Račun EPSO služi za komuniciranje toga ureda s kandidatima, a može se otvoriti i prije objave natječaja. Također može se ažurirati.

Rok za prijavu na natječaj je 16. listopada 2012. godine, u 12 sati.

Postupak predselekcije podrazumijeva računalno testiranje (Computer-based training). Ne provjerava se faktografsko znanje o EU već kompetencije kandidata.

EPSO je raspisao natječaj za opće administratore (službenike). Riječ je službeničkim radnim mjestima na razini AD5, početnoj razini za osobe s fakultetskom diplomom u područjima kao što su europska javna uprava, pravo, revizija, ekonomija i financije. Administratori na razini AD5 u pravilu obavljaju tri glavne vrste poslova: oblikovanje politike, operativna provedba i upravljanje resursima.

Potrebno je poznavanje engleskog, francuskog ili njemačkog jezika, a profesionalno iskustvo nije potrebno.

Traže se također i načelnici odjela i jezičnih odjela na čelu hrvatskih odjela za prevođenje. Načelnik odjela na razini AD9 ( AD9-14: srednje rukovodeće osoblje) vodit će mali ili srednji odjel za prevođenje od 5 do 20 ljudi, a traži se 14 kandidata, dok će načelnik odjela na razini AD12 voditi veliki odjel za prevođenje od oko 50 ljudi, a traži se osmero kandidata.

AD9 mora imati najmanje deset godina odgovarajućeg profesionalnog iskustva, a AD12 uz to mora imati i pet godina rukovoditeljskog iskustva. Rok za prijavu kandidata je 16. listopada 2012., a prijaviti se može na internetskoj stranici www.eu-careers.eu.

Osim toga, u listopadu će biti raspisana dva natječaja za tajničko osoblje i asistente u području korekture, lekture, komunikacija, upravljanja projektima i pravnih poslova, ukupno 167 kandidata.

Riječ je o iznimno raznolikim, zanimljivim i zahtjevnim poslovima, a selekcija je rigorozna, istaknuo je David Bearfield, direktor Europskog ureda za odabir osoblja. Sastoji se od pristupnih testova na računalu te provjere najboljih u Centru za procjenu u Bruxellesu. Najuspješniji kandidati bit će uvršteni na rezervni popis kadrova s kojih europske institucije biraju svoje zaposlenike.

Selekcija kandidata traje devet do deset mjeseci, a samo uvrštenje na rezervni popis ne jamči i da će kandidat dobiti posao. Na posao se može čekati od tri mjeseca do godine dana, a u nekim slučajevima i nekoliko godina, objasnio je.

Početna plaća u europskim institucijama za asistente iznosi oko 2.300 eura, a za službenike višeg ranga 4.400 eura, kazao je.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.