Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Qingdao Huiquan- za one koji vole gužvu

Više od 900 tuševa, restorana, kafića, barova te mnoštvo raznobojnih suncobrana čine pogled iz zraka pomalo zastrašujućim, no u isto vrijeme vrijednim divljenja.

Više od 900 tuševa, restorana, kafića, barova te mnoštvo raznobojnih suncobrana čine pogled iz zraka pomalo zastrašujućim, no u isto vrijeme vrijednim divljenja.

Znana kao najveća pješčana plaža u Aziji, Qingdao Huiquan plaža najpopularnija je destinacija za sve one koji traže bijeg od gradske vreve. Smještena u pokrajini Shandong, osim po bistrom moru, blagim valovima i sitnom pijesku koji miluje stopala, ova plaža poznata je po nesnosnim gužvama. Naime, radi se o najnapučenijoj plaži na svijetu i svojevrsnom raju za sve one koji vole gužvu i bogatstvo sadržaja na jednom mjestu. I dok u rano ujutro konkurira dalekim Hawaiima, Baliju i Tajlandu popodnevna gužva više je nalik mravinjaku nego oazi mira.
Temelji ovoj svjetskoj turističkoj atrakciji postavljeni su davne 1901. nakon invazije Nijemaca, kada je Qingdao bio na glasu kao najpoznatije mjesto zabave otvoreno isključivo za strance.

U razdoblju od 1984. do 2003. lokalna je vlast proširila i razvila mjesto do širokih razmjera podarivši mu novi, osvježeni izgled te time popularizirala plažu smještenu u Huiquan zaljevu.
Qingdao Huiquan plaža trenutačno se prostire na 3.6 hektara, a ponudom sadržaja može zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih kupača. Više od 900 tuševa, restorana, kafića, barova te mnoštvo raznobojnih suncobrana čine pogled iz zraka pomalo zastrašujućim, no u isto vrijeme vrijednim divljenja.

Uzevši u obzir količinu i brzinu cirkulacije ljudi plaža ima posebno razvijen sustav nadgledanja sigurnosti. Tako sustav praćenja pokriva cijelu plažu čineći je sigurnom za djecu, ali i odrasle.
Okruženu planinama plažu mnogi nazivaju biserom zaljeva Huiquan što potvrđuje i njezina popularnost među građanima. Unatoč napučenosti mnogi je još uvijek smatraju mjestom stvorenim za igru, opuštanje, ali i ugodnu večeru u krug prijatelja ili obitelji.
Plažu je najbolje posjetiti u srpnju, kolovozu ili rujnu kada imate priliku iskusiti sve njezine čari.

Napisao

Pročitajte još:

Izdvojeno

Japanci, Kinezi i općenito Azijati, uglavnom nose samo jednu stvar kao suvenir pohoda na Hrvatsku - licitar. Njegova je izrada vjerovatno jedini stari obrt...

Novosti

U novije vrijeme razvilo se pravo tržište ljetnih kampova za djecu, a program se proširio. Osim učenja stranih jezika djeca se bave raznim sportovima...

Novosti

O prognozama MMF-a kako se Hrvatska uz Sloveniju jedina neće izvući iz recesije predsjednik kaže kako se loše stanje vidi po svim pokazateljima.

Novosti

Istovremeno, 10 posto građana otputovat će u inozemstvo, Južni Jadran posjetit će 12 posto građana, Sjeverni 21, a Srednji Jadran čak 30 posto građana

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.