Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Radimir Čačić mora u zatvor na 11 mjeseci

Donedavni prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić osuđen je na 22 mjeseca zatvora od čega će polovicu sigurno morati odslužiti u zatvoru u Hrvatskoj

Donedavni prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić osuđen je na 22 mjeseca zatvora od čega će polovicu sigurno morati odslužiti u zatvoru u Hrvatskoj

To je osnovni zaključak izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda koje je u ponedjeljak, kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, gotovo u cijelosti potvrdilo pravomoćnu presudu drugostupanjskog suda u Mađarskoj.

Dakle, ostavljena je mogućnost da Čačić drugu polovicu kazne provede izvan zatvora na uvjetnom otpustu. Upravo ta formulacija iz presude mađarskog suda navodno je bila najspornija za Izvanraspravno vijeće zagrebačkog suda zbog razlika u zakonodavstvu dviju država.

Na Županijskom sudu najavili su kako će odluka biti otpremljena strankama u utorak te da će tek nakon toga ona biti javno objavljena.

Na odluku Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda Čačić i njegovi odvjetnici imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu. Ukoliko to učine odgoditi će njegov odlazak na izdržavanje kazne barem za mjesec, dva.

No, u pravosudnim krugovima svi se slažu da se teško može očekivati da će i Vrhovni sud donijeti bitno drugačiju odluku. Naime, pretvaranje zatvorske kazne u uvjetnu ili svako bitnije ublažavanje, vjerojatno bi imalo negativne posljedice za samog Čačića, koji kaznu želi izdržavati u Hrvatskoj, a ne u Mađarskoj.

Čačić je u Mađarskoj zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama osuđen na bezuvjetnu kaznu od 22 mjeseca zatvora s time da je tamošnji sud odmah u presudi istaknuo da se za drugi dio kazne, nakon izdržanih 11 mjeseci, može primjeniti uvjetni otpust.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.