Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Radnici Montera: Milijuni su nestali iz naših tvrtki, poduzmite nešto!

Malo je toga previše i simptomatično što se događalo, puno novaca je u igri da mi danas ne bi imali deset plaća. Već smo mjesec dana u štrajku, a još nitko od odgovornih nije reagirao, rekla je sindikalna povjerenica u Monteru Marijana Kolak.

Malo je toga previše i simptomatično što se događalo, puno novaca je u igri da mi danas ne bi imali deset plaća. Već smo mjesec dana u štrajku, a još nitko od odgovornih nije reagirao, rekla je sindikalna povjerenica u Monteru Marijana Kolak.

Radnici splitskog Montera jutros su se prosvjedno prošetali oko zgrade svoje tvrtke nakon čega su, nezadovoljni jer se njihovi problemi ne rješavaju pa već deset mjeseci ne primaju plaće, stigli pred zgradu Županijskog suda u kojoj se nalazi splitsko Državno odvjetništvo.

Tamo su se zadržali kraće vrijeme pozvavši sve relevantne državne institucije da im pomognu u rješavanju njihove situacije, najavivši kako će zabraniti direktoru ulazak u zgradu Montera jer za njih ništa ne radi niti ih o čemu obavještava.

Na taj način želimo Poreznoj upravi, DORH-u, USKOK-u, policiji, sudu i drugim institucijama skrenuti pozornost da obrate pažnju na događaje u proteklih 15 godina u Monteru, Uzoru i Jadrankamenu. Malo je toga previše i simptomatično što se događalo, puno novaca je u igri da mi danas ne bi imali deset plaća. Već smo mjesec dana u štrajku, a još nitko od odgovornih nije reagirao, rekla je novinarima sindikalna povjerenica u Monteru Marijana Kolak.

Podsjetila je da su radnici tih tvrtki zbog neisplate deset plaća i doprinosa, te za nepokretanje stečaja Državnom odvjetništvu podnijeli kaznene prijave protiv odgovornih osoba, među kojima su članovi Nadzornog odbora Bruno Orešar, Alen Galić i Zvonimir Orešar, član Uprave Ante Katura i prokuristica Nada Sardelić.

U našoj situaciji stečaj je izvjestan jer jednostavno nemamo kud. Molimo državne institucije da nešto poduzmu jer su milijuni nestali iz naših tvrtki, dodala je Kolak.

Najavila je da će iduća akcija biti preuzimanje Montera u ruke radnika. Zaključat ćemo vrata i Upravi nećemo dati unutra jer oni u Monteru nemaju više što raditi, rekla je Kolak.

Sindikalna povjerenica u Uzoru Ljiljana Šućur izjavila je kako radnici te tvrtke očekuju stečaj s preustrojem. Tražimo od državnih institucija da identificiraju one koji su nas opljačkali. Zna se gdje je mjesto kriminalcima, u zatvoru, dodala je Šućur.

Iako je bilo najavljeno da će se prosvjedu pridružiti i sindikalni povjerenik Jadrankamena Tonči Drpić, to se nije dogodilo jer je on u to vrijeme bio na Trgovačkom sudu kod predsjednika Ivana Basića, gdje je vodio razgovore oko posrnule tvrtke iz Pučišća.

 


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.