Raspisan novi natječaj za mjere iz programa IPARD

Raspisan novi natječaj za mjere iz programa IPARD

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je deveti krug natječaja za dodjelu sredstava iz IPARD programa za mjeru 101 “Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” i mjeru 103 “Unaprjeđenje prerade i trženja poljoprivrednih i ribljih proizvoda”, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Natječaj je otvoren 1. ožujka i trajat će do 12. travnja ove godine.

Iz Ministarstva poljoprivrede pritom skreću pozornost potencijalnim korisnicima da su novosti, temeljem V. izmjena IPARD programa, u mjeri 101, ulaganja u nabavku poljoprivredne mehanizacije (uključujući i traktore) i opreme, a u mjeri 103 i u cjelokupnu opremu za proizvodnju i trženje vina i maslinovog ulja, te ulaganja u obnovljive izvore energije kroz sve sektore mjere 101 i 103.

Također, ističu kako se u ožujku raspisuje i prvi natječaj za provedbu mjere 202 “Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja”, čijim sredstvima će biti omogućeno sufinanciranje lokalnih akcijskih grupa.

Prema podacima Ministarstva, u osam dosadašnjih natječaja za te dvije mjere ukupno je zaprimljeno 317 prijava s ukupnom vrijednošću ulaganja od 1,45 milijardi kuna te iznosom tražene potpore od 722 milijuna kuna. Od toga su ugovorena 172 prijavljena projekta s ugovorenim iznosom potpore od 450,9 milijuna kuna.

Do sada je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaprimila 856 prijava s ukupnim iznosom zaprimljenih prijava od 2,74 milijarde kuna te iznosom tražene potpore od 1,71 milijardu kuna. Ugovoreno je 260 projekata s iznosom ugovorene potpore od 594,2 milijuna kuna, dok je isplaćeno 77 projekata s iznosom isplaćene potpore od približno 152 milijuna kuna.

Podijeli

Odgovori

Top