Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Rebalans povećao manjak proračuna za 100 milijuna kuna [VIDEO]

Vlada je danas u saborsku proceduru uputila rebalans državnog proračuna kojim se prihodi proračuna povećavaju za 1,4 milijarde kuna, rashodi za 1,5 milijardi kuna

Vlada je danas u saborsku proceduru uputila rebalans državnog proračuna kojim se prihodi proračuna povećavaju za 1,4 milijarde kuna, rashodi za 1,5 milijardi kuna

Vlada je danas u saborsku proceduru uputila rebalans državnog proračuna kojim se prihodi proračuna povećavaju za 1,4 milijarde kuna, rashodi za 1,5 milijardi kuna, a manjak proračuna povećava se za 100 milijuna kuna te zadržava na razini 10 milijardi kuna.

Novim planom državnog proračuna za 2012. ukupni prihodi rastu na 110,3 milijarde kuna, što je 1,4 milijarde kuna ili 1,3 posto više u odnosu na prvotni plan.

No, također rastu ukupni proračunski rashodi za 1,5 milijardi kuna u odnosu na prvotni plan, na ukupno 120,3 milijardi kuna.

[infopunkt 5486 1]

Ministar financija Slavko Linić pojasnio je  zašto: “Rashodi su najviše zbog brodogradnje i socijalne skrbi te umirovljeničkog fonda.  I pored svih naših mjera vidimo da do rasta nije došlo. Očekujemo pad BDP-a od 1,1 posto do kraja godine. Unatoč turističkoj sezoni te nekoliko isporuka brodova, efekti Vlade su negativni. Možemo tek misliti što bi tek bilo da ih nismo poduzeli. ”

[infopunkt 5486 2]

Proračunski deficit tako će u 2012. iznositi 10 milijardi kuna ili 3 posto BDP-a. Proračunski deficit je za 4 milijarde kuna ili 1,2 postotna boda BDP-a manji u odnosu na prošlu godinu.

O državnom proračunu očitovao se i premijer Milanović: “Nema antirecesijskih mjere već samo fiskalne mjere. Teret krize moramo podnijeti zajednički na način da svi nešto daju i dobiju.”

Predloženim rebalansom ukupni manjak proračuna konsolidirane opće države projiciran je na razini od 3,5 posto BDP-a, pri čemu manjak proračuna izvanproračunskih korisnika raste za 0,3 postotna boda zbog pojačanih investicijskih aktivnosti Hrvatskih voda i Hrvatskih cesta.

[infopunkt 5486 3]

U ovoj godini Vlada očekuje pad BDP-a od 1,1 posto te prosječnu inflaciju od 3,4 posto.

[infopunkt 5486 4]

[infopunkt 5486 5]

[infopunkt 5486 6]

[infopunkt 5486 7]

[infopunkt 5486 8]


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.