Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Rimac Automobili uveli novu IT infrastrukturu koju je projektirao i proveo Blink

Rimac Automobili uveli su nakon tromjesečne implementacije novi infrastrukturni informatički sustav koji će tvrtki omogućiti kvalitetnije resurse za vlastito programiranje i poslužiti kao temelj daljnjeg dinamičnog rasta poslovanja. Sustav visokodostupnog infrastrukturnog rješenja projektirala je i provela zagrebačka informatička tvrtka Blink, koja će i dalje surađivati s Rimac Automobilima u području infrastrukturnih IT rješenja.

Novi sustav servera, aktivne mrežne opreme i softvera za upravljanje IT infrastrukturom  hrvatskoj visokotehnološkoj tvrtki omogućavat će  dostupnost, skalabilnost i sigurnost informatičkih operacija.

„Za nas je ovo značajan iskorak u smislu organizacije poslovanja, sad ćemo moći lakše uskladiti rad naših razvojnih i kreativnih timova i povećati sigurnost podataka. Dobili smo i stabilnu platformu koja se lako širi i nadograđuje, što je naročiti važno u organizaciji poslovnih procesa kod brzog širenja poslovanja,“ istaknula je Monika Mikac, operativna direktorica Rimac Automobila.

„Rimac Automobili jedan su od hrvatskih tehnoloških dragulja, gdje će se u bliskoj budućnosti događati još veće i zanimljivije stvari, zato smo ponosni što nas je ovako inventivna tvrtka odabrala za partnera koji će preuzeti brigu o njenoj temeljnoj IT infrastrukturi“,  rekao je član Uprave Blinka Roko Babić.

Rimac Automobili poznati su po proizvodnji prvog električnog hyperautomobila na svijetu, Concept_One, te raznih tehnoloških rješenja koja tvrtka razvija za svoje i potrebe svojih partnera na svjetskom tržištu. Sestrinska tvrtka Greyp Bikes bavi se proizvodnjom električnih bicikala visokih performansi. Obje tvrtke imaju klijente na svih pet kontinenata.

Informatička tvrtka Blink nastala je spajanjem dotadašnjeg Blinka i N-informatike u srpnju 2013. i vodeći je sistemski operator na tržištu malih i srednjih poduzetnika, s poslovnicama u Zagrebu i Zadru. Dobitnik je certifikata  Microsoft Silver Certified Partner te Veeam Silver Pro Partner.

Pročitajte još:

EU fondovi

U konzorciju se nalaze tvrtke poput BMW-a, Tesla Motorsa i FCA-a te se uglavnom radi o investicijama u zapadnoj Europi i „starim“ zemljama članicama.

Uncategorized

U konkurenciji 56 poduzetnika iz 46 zemalja, među kojima se nalazi novi EY Svjetski poduzetnik godine, naći će se i Mate Rimac iz tvrtke...

Industrija

4. svibnja u Čakovcu ponovno se održavaju Čakovečka IT predavanja i susreti, popularna ČIPS IT konferencija, koja je prošle godine postala prva takve vrste...

Edukacija

U sklopu potpisivanja ugovora i svečanog otvaranja CADLab-a opremljenog najmodernijom tehnologijom za konstruiranje održat će se brojne prezentacije i prikazi CAD mogućnosti nove 3DEXPERIENCE...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.