Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Uncategorized

Saborski zastupnici jednoglasno odobrili zahtjev za pritvaranje Ive Sanadera!

Hrvatski sabor danas je jednoglasno potvrdio odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) kojom je odobren zahtjev Državnog odvjetništva za lišavanjem slobode te određivanjem pritvora i istražnog zatvora protiv nezavisnog zastupnika Ive Sanadera, zbog kaznenih djela udruživanja radi počinjenja kaznenih djela te zlouporabe položaja i ovlasti. Za odluku MIP-a glasovalo je svih 104 zastupnika koji su se nalazili u sabornici.

Hrvatski sabor danas je jednoglasno potvrdio odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) kojom je odobren zahtjev Državnog odvjetništva za lišavanjem slobode te određivanjem pritvora i istražnog zatvora protiv nezavisnog zastupnika Ive Sanadera, zbog kaznenih djela udruživanja radi počinjenja kaznenih djela te zlouporabe položaja i ovlasti. Za odluku MIP-a glasovalo je svih 104 zastupnika koji su se nalazili u sabornici.

Ovo su ljudi koji su prokazali Ivu Sanadera!

Milanović traži da Vlada odstupi

Svi saborski klubovi koji su sudjelovali u raspravi podržali su odluku MIP-a, a SDP i IDS ocijenili su kako kazneni progon protiv Sanadera treba biti povod Vladi, koja je, tvrde, izgubila legitimitet, da odstupi i da se raspišu prijevremeni izbori.

– Vlada je izgubila sav svoj legitimitet, vrijeme je za izbore – poručio je Zoran Milanović (SDP) istaknuvši da će to SDP ponavljati sve dok se nešto po tom pitanju i ne poduzme.

Današnja rasprava, uvjeren je, samo je nastavak na temelju SDP-ove inicijative održane rasprave o nepovjerenju predsjednici Vlade Jadranki Kosor.

Tko je omogućio bijeg?

Naglasivši da je Sanader danas definitivno napustio Hrvatsku, Milanović je upitao tko će odgovarati za taj propust, kao i onaj za učestalo curenje informacija, pa i informacije koja je pogodovala Sanaderu da na vrijeme napusti Hrvatsku.

– Vaša mu je policija dopustila da jutros prijeđe granicu – poručio je vladajućima.

Damir Kajin (IDS) uvjeren je da je netko organizirao Sanaderov bijeg iz Hrvatske.

– Tvrdim da ste ga pustili i da mu je netko iz vlasti organizirao bijeg i zbog toga treba raspustiti Vladu i raspisati prijevremene izbore – poručio je.

Smatra da Sanader nije jedini odgovoran za, kako je rekao, organizaciju sustava kroz koji se ukralo više no kroz pretvorbu i privatizaciju.

– Nije moguće da je za sve kriv Sanader, netko je morao nositi torbe. Tek kada se vrati, a vratit će se, čut ćemo tko je sve bio u ekipi – dodao je Kajin.

No, drži da danas svjedočimo situaciji da su „oni koji su ranije pucali za Sanadera, sada spremni pucati u Sanadera“.

Pusić – ovo je presudan trenutak za Hrvatsku

Vesna Pusić naglasila je kako u Klubu HNS/HSU-a nemaju namjeru likovati nad političkim protivnicima, u ovom slučaju HDZ-a, jer je slučaj Sanader, istaknula je, daleko veći i važniji od jedne stranke, već je izuzetno važan za Hrvatsku, njezin pravni poredak i stabilnost.

– Mi u Saboru trebamo apsolutno omogućiti pravosuđu da djeluje i raščisti slučaj Sanader. Prema tome, odobravanje ovoga zahtjeva je naša zadaća i naše omogućavanje pravosuđu da nesmetano radi i do kraja napravi svoj posao – poručila je Pusić.

Ocijenila je kako Hrvatska ne može naprijed dok se pred sudom ne razriješe slučajevi “potkradanja vlasništva zemlje dok su neki bili na najvišim funkcijama u obrani javnog interesa”.

– Ovo danas je prijelomni trenutak za Hrvatsku, u velikoj mjeri počinjemo odlučivati hoćemo li ovoj zemlji dati šansu da se razvija u smjeru europske demokratske države ili ćemo, po starom, oduzeti joj tu šansu – dodala je Pusić.

Inače, po završetku rasprave vodio se kratki dijalog između čelnika SDP-a Zorana Milanovića i potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa.

Prepucavanja Milanović-Šeks

Na prethodne Milanovićeve prozivke da provodi parlamentarno nasilje, Šeks ga je prvo pozvao da se ispriča, kao što je i sam to učinio, a kada je Milanović rekao da i dalje stoji iza tvrdnji da je Šeks prekoračio ovlasti predsjedavajućeg kada je prijetio opomenama i isključivao saborsku televiziju, Šeks ga je nazvao „ordinarnim klevetnikom“.

Sabor je, uz tek jedan glas protiv, onaj HDZ-ovog zastupnika Andrije Hebranga, potvrdio odluku MIP-a da se uskrati zahtjev za skidanjem imuniteta SDP-ovcu Toninu Piculi.

Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Korupcija je pošast koje nisu pošteđene članice Europske unije, ali ni njezine krovne institucije.

Edukacija

Međunarodna trgovačka komora – ICC Hrvatska u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom poziva vas na seminar “Kako povećati profit svoje tvrtke i smanjiti rizike...

Novosti

Revizorsko-konzultantska tvrtka EY objavila je rezultate godišnjeg istraživanja o rasprostranjenosti korupcije, mita i prijevara u poslovnom svijetu. Istraživanje pod nazivom “Prijevare i korupcija –...

Ekonomija

Od sada je švicarski franak 6,39 kuna za obrtnike, poljoprivrednike i slobodna zanimanja. Sve se to dogodilo nakon što je Hrvatski sabor većinom glasova...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.