Sajam namještaja u Slavonskom Brodu od 14. do 16. ožujka

Sajam namještaja u Slavonskom Brodu od 14. do 16. ožujka

Na njihovu inicijativu 2013. godine pokrenut je projekt sajma koji bi lokalnom tržištu predstavio ponudu tamošnjih proizvođača.

Ovaj sajam je potpora gospodarskoj grani koja je u izuzetno teškoj situaciji, namijenjen je građanima i poslovnim partnerima. Svoje proizvode izložit će domaći proizvođača iz Brodsko-posavske županije, premda su interes za izlaganje pokazali i proizvođači iz drugih županija te neki trgovci, kaže Stjepan Bošnjaković, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Brodsko-posavske županije.

Tema ovogodišnjeg sajma je hotelijerstvo. Kako bi na najbolji način predstavili što ovdašnji proizvođači mogu ponuditi domaćim hotelijerima na sajmu će bit postavljen i projekt hotela s kompletnom opremom.

Na sajam je pozvano i 135 veletrgovaca namještajem, a poziv je upućen i na adrese 140 članica udruge malih hrvatskih hotela, navodi Bošnjaković.

Uz Brodsko-posavsku županiju, kao glavnog nositelja organizacije, projekt podržavaju županijska Obrtnička komora, Gospodarska komora Slavonski Brod, CTR Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda te sami proizvođači.

Tijekom sajma Brodsko-posavska županija s tvrtkom Euroinspekt potpisat će ugovor kojim se za lokalne proizvođače namještaja osigurava sufinanciranje troškova certificiranja proizvoda.

Kroz ovaj program županija sufinancira 50 posto troškova certificiranja, a za tu namjenu ukupno je osigurano 200.000 kuna, kaže Bošnjaković dodajući da bi sredstva trebala biti dostatna za sve trenutno zainteresirane proizvođače.

Bošnjaković najavljuje i skoro osnivanje klastera proizvođača namještaja iz Brodsko-posavske županije s ciljem jačanja njihove konkurentnosti i na međunarodnom tržištu.

Podijeli

Odgovori

Top