Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sanadera proganja Porezna uprava zbog 1,2 milijuna kuna neplaćenog poreza

Porezna uprava zato je ovršnim zahtjevom sjela na njihov poslovni prostor u Šarengradskoj 1. Radi se o starom dugu, koji je u međuvremenu narastao na 1,251.561,74 kune, kako se navodi na Linićevoj listi poreznih dužnika, tzv. stupu srama.

Porezna uprava zato je ovršnim zahtjevom sjela na njihov poslovni prostor u Šarengradskoj 1. Radi se o starom dugu, koji je u međuvremenu narastao na 1,251.561,74 kune, kako se navodi na Linićevoj listi poreznih dužnika, tzv. stupu srama.

Obitelj Sanader odnedavno proganja i Porezna uprava! Bivši premijer i njegova supruga Mirjana Sanader, koji su suvlasnici tvrtke Alija savjetovanje d.o.o., dužni su 1,251.561,74 kune poreza!

Porezna uprava zato je ovršnim zahtjevom sjela na njihov poslovni prostor u Šarengradskoj 1, javlja Jutarnji list.

Nije se mogla naplatiti iz njihovih primanja jer se ne radi o osobnom dugu, nego o dugu tvrtke, čiji su suvlasnici. Odluka o ovrsi ovih je dana postala pravomoćna, doznajemo na Općinskom građanskom sudu. Sanader se, kažu, nije žalio.

Porezna je ovrhu pokrenula zbog duga od 568.553,80 kuna.

Ništa nije plaćao

No, radi se o starom dugu, koji je u međuvremenu narastao na 1,251.561,74 kune, kako se navodi na Linićevoj listi poreznih dužnika, tzv. stupu srama.

Riječ je o dugu Sanaderove tvrtke, koju je otvorio kad je napustio funkciju premijera. Tvrtke o kojoj je govorio i u nedavnom intervjuu kad je kazao da se u budućnosti vidi u vlastitoj firmi za konzalting, koju je osnovao u rujnu 2009. godine.

Sanaderova tvrtka danas je dužna: 33.398,74 kune za porez na dodanu vrijednost, zatim za porez na dobit 657.894,34 kune, dug poreza i prireza na dohodak iznosi 365.321,39 kuna, dug doprinosa za obvezna osiguranja 160.838,84 kune, a dug za porez na promet nekretnina 100.905,91 kunu. Porezni dug nastao je zbog poslovanja iz 2009. i 2010. godine kad je uprihodovala ukupno 4,3 milijuna kuna te prijavila dobit nakon oporezivanja u visini od 1,2 milijuna kuna.

Zgrada pod hipotekom

Alija savjetovanje 2011. također je prijavila prihod od tisuću kuna te gubitak od 1,1 milijun kuna, a tvrtka je 380 dana pod blokadom zbog poreznog duga. Pitanje je hoće li se Porezna uprava ikad uspjeti naplatiti iz eventualne prodaje tog poslovnog prostora jer je prije njihove zabilježbe taj prostor pod hipotekom zbog kredita od 820 tisuća eura kod Zagrebačke banke d.d. koji je Sanader podigao za kupovinu tog prostora.

Sanaderov odvjetnik Goran Suić kazao je da ništa ne zna o zabilježbi Porezne uprave, a ni što se događa s tim prostorom jer je sve pod blokadom.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.