Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Schneider Electric četvrtu godinu zaredom uvršten u Bloombergov indeks ravnopravnosti spolova

Indeks, utemeljen na anketnom upitniku, navodi 380 kompanija koje su javno dokazale svoju predanost jednakosti i promicanju žena na radnom mjestu.

Schneider Electric, globalni predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, četvrtu godinu zaredom uvršten je u Bloombergov indeks ravnopravnosti spolova (IRS).

Bloomberg GEI pruža menadžerima i investitorima usporedive informacije o postizanju jednakosti spolova u najvećim kompanijama u svijetu. Riječ je o jedinstvenom mjerilu, koje transparentno pokazuje prakse i pravila koja primjenjuju korporacije s javno izlistanim dionicama na burzama vrijednosnica, u predočavanju podataka o ekološkoj održivosti, društvenoj odgovornosti i poslovanju, investitorima.

Ponosni smo što smo već četvrtu godinu zaredom prepoznati kao kompanija koja nastoji uspostaviti  jednakost među spolovima. Ponosimo se njegovanjem organizacijske kulture uključivosti, u kojoj su žene vidljive, ravnopravne i jednakih mogućnosti. Iako smo već napredovali u broju žena u našem upravnom odboru i odboru direktora, cilj je, do 2025. godine, u korporaciji imati 50% žena u broju svih novozaposlenih, 40% žena treba biti među menadžerima prve razine i bar 30 % u najvišem vodstvu korporacije. Ravnoteža spolova integralna je našem načinu poslovanja – to nam je poslovni prioritet.

Jean-Pascal Tricoire, predsjednik uprave i izvršni direktor korporacije Schneider Electric

Pozitivnim rezultatima prema jednakim mogućnostima

Pokrenut 2016., Bloombergov IRS direktorima i investitorima daje usporedive informacije o postignućima najvećih svjetskih kompanija na području ravnopravnosti spolova. Indeks se sastoji od 59 mjerila raspoređenih u pet područja. Korporacije se procjenjuju prema dva osnovna kriterija – kvaliteti podataka i po tome koliko podataka pružaju na uvid. “Korporacije koje su uvrštene u naš pokazatelj 2021 GEI šire opseg podataka o upravljanju poslovanjem, ekološkoj održivosti i društvenoj odgovornosti tako što u njih uključuju i podatke o jednakosti spolova, koje investitori sve više traže“, kaže Peter T. Grauer, predsjednik uprave korporacije Bloomberg. “Predanost korporacija objavljivanju podataka o jednakosti spolova dodatno potiče ideju uključivosti i transparentnost i kod drugih igrača na tržištu.”

Na Bloombergovom pokazatelju jednakosti spolova Schneider Electric je iznadprosječno ocijenjen. Korporacija je dobila najviše ocjene jer je dala sve podatke, jer nema razlika u osobnim dohodcima među spolovima i zato što ima korporativnu kulturu koja potiče uključivost. Rezultati ostvareni u pokazatelju jednakosti spolova odražavaju niz inicijativa korporacije kojima ona potiče pozitivne promjene u svom okružju i daje jednake šanse svima, bilo gdje, putem: 

• Snažnog vodstva u gradnji kulture uključivosti na radnom mjestu i zastupanju jednakosti spolova te angažmanom u UN-ovoj inicijativi Women HeForShe IMPACT 10x10x10 . Tome doprinosi i potpuna posvećenost kako izvršnog direktora i svih nacionalnih direktora UN-ovim načelima osnaživanja žena.

• Osnaživanja žena kroz pravila i prakse koje se primjenjuju u cijelom svijetu. Na svjetskoj razini Schneider Electric je proveo Sporazum o jednakim plaćama, prema kojemu je jednakost plaća između žena i muškaraca u Hrvatskoj ove godine skoro u potpunosti postignuta. Od kraja 2019. godine, u Schneider Electricu uvedeno je i plaćeno odsustvo s posla u značajnim životnim trenucima, i to u svim zemljama gdje korporacija ima svoj ured. Time se koristi 99% zaposlenika. Nedavno je dorađen i Pravilnik o fleksibilnom radnom vremenu, osmišljen u okviru Schneider Electricove filozofije nazvane Novi načini rada. Namijenjen je pojedincima i timovima u „novom normalnom”.  Sve navedeno doprinosi razvoju kulture povjerenja, uključivosti i osnaživanju zaposlenika.

• Ulaganja u stručno osposobljavanje žena putem korporacijske edukacije nazvane Obrazovanje u energetici i poduzetništvu.

Schneider Electric je dobio i neka druga globalna priznanja za svoj rad na promicanju raznolikosti i uključivosti. 

Uz uvrštenje u Bloombergov GEI pokazatelj, Schneider Electric je dobio i nekoliko drugih prestižnih priznanja tijekom 2020. godine. Korporacija je uključena u popis trideset najboljih kompanija po promicanju raznolikosti, koji je sastavila dnevna novina Financial Times (Top 30 Diversity Leaders 2021). Riječ je o pokazatelju koji mjeri uspjeh korporacija u promicanju svih vrsta raznolikosti. Schneider Electric je uvršten i u popis 50 najprivlačnijih poslodavaca organizacije Universum World (Most Attractive Employers), koji prepoznaje svjetske korporacije koje su se istakle u privlačenju, zapošljavanju i zadržavanju darovitih.

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.