Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Šest novih dobitnica MAMFORCE Standarda

Dobivanjem osnovnog MAMFORCE standarda kompanije su se obvezale na provedbu aktivnosti kojima će dodatno poboljšati radne uvjete i organizacijsku kulturu te raditi na smanjenju nesvjesnih pristranosti. 

Zagreb, 071122. Svecana dodjela Mamforce standarda. Foto: Marko Todorov / CROPIX

Zaposleni roditelji trebaju podršku poslodavaca. Izmjene Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama iz srpnja ove godine, kojima je uveden očinski dopust u trajanju od 10 dana, samo su početak podrške aktivnom roditeljstvu jer je uz  poticajnu politiku potrebna i dosljedna provedba u praksi koja često traži i promjenu organizacijske kulture koja je podržana kroz proces dobivanja standarda za obiteljsku odgovornost i rodnu ravnopravnost – MAMFORCE.

MAMFORCE zajednici odgovornih poslodavaca, koju čini 50 hrvatskih i regionalnih organizacija privatnog i javnog sektora, danas se pridružilo šest novih članica kojima je svečano dodijeljen MAMFORCE Standard u kategoriji BASIC –  HSM Informatika, Implant Centre Martinko, Mazars Cinotti Audit, Micro-Link, Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije i Saponia. Dobivanjem osnovnog MAMFORCE standarda kompanije su se obvezale na provedbu aktivnosti kojima će dodatno poboljšati radne uvjete i organizacijsku kulturu te raditi na smanjenju nesvjesnih pristranosti. 

Prije same dodjele Certifikata održana je panel rasprava Za tango je potrebno dvoje – kako kroz poslovne prakse promicati demografske politike, u kojoj je Ivan Vidiš, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike rekao: „U proteklom razdoblju znatno je unaprijeđen zakonodavni okvir, a skorim izmjenama i dopunama Zakona o radu uvest će se mogućnost  da radnik zatraži privremeni prelazak s punog na nepuno radno vrijeme, na rad od kuće ili prilagodbu radnog vremena radi usklađivanja radnih i obiteljskih obaveza te osobnih potreba, kao i pravo na neplaćeni dopust u ukupnom trajanju od pet radnih dana godišnje za pružanje skrbi članu uže obitelji.“

Zagreb, 071122. Svecana dodjela Mamforce standarda. Foto: Marko Todorov / CROPIX

Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade rekla je kako je kako je obiteljski jezik, jezik kojeg trebaju razumjeti svi. “Društvena očekivanja vezana uz roditeljske uloge mijenjaju se, a uloge majki i očeva razlikuju se manje nego prije. Nažalost, očeva koji koriste prava iz sustava rodiljnih i roditeljskih potpora još uvijek nema mnogo, ali vjerujem da će se ti trendovi promijeniti s nedavnim izmjenama i dopunama Zakona o rodiljnim i roditeljski potporama i da će glas očeva koji su iskoristili to pravo potaknuti i ostale“.

Novim Zakonom također je zaposlenim i samozaposlenim roditeljima povećan maksimalni iznos naknade plaće koja se isplaćuje za vrijeme korištenja roditeljskog dopusta na 7.500 kn,“ zaključila je Josić.

Nije dovoljno samo mijenjati zakonodavstvo. Potrebno je i razumijevanje i potpora poslodavaca. Poslodavci su to i prepoznali, te nas veseli činjenica da je osviještenih poslodavaca koji kontinuirano rade na poboljšanju načina i uvjeta rada svojih zaposlenika, vodeći posebnu brigu o ravnoteži poslovnog i privatnog života sve više,“ zaključio je Vidiš.

U panelu su sudjelovale i Anita Cvetić Oreščanin, članica Uprave Poslovne inteligencije te Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa INA Grupe, koje su s prisutnima podijelile primjere poslovnih praksi kojima kao poslodavci aktivno rade na pružanju podrške u privatnim potrebama svim zaposlenima.

Uz mogućih 67 tjedana rodiljnog i roditeljskog dopusta koji je velikim dijelom pokriven na nivou redovne plaće,  Hrvatska se svrstala među zemlje s boljom praksom u Europi[1]. No,  dopuste većinom koriste majke, što umanjuje vrijeme roditelja s djetetom za dva neprenosiva mjeseca. Zbog toga najbolji poslodavci u Hrvatskoj kroz svoje poslovne prakse promoviraju uravnoteženu odgovornost oba roditelja, prvenstveno korištenje proporcionalnog dijela roditeljskog dopusta te od ove godine i očinskog dopusta. Uz to, omogućuju i brojne pogodnosti za zaposlene. „Među poslodavcima koji su se dobivanjem MAMFORCE standarda istaknuli kao poželjno mjesto rada veliki je udio onih koji pružaju financijsku podršku za rođenje djeteta – 67%, blagdanske poklone djeci osigurava njih 80%, slobodne dane za različite obiteljske potrebe – rođenje djeteta 97%, bolest djeteta 77%, prvi dan škole 70%,  privikavanje na vrtić 67%, bolest člana obitelji 57%. Dio poslodavaca organizira i dan za obitelj i djecu, kampove za djecu tijekom školskih praznika, edukacije za djecu i roditelje, te osigurava popuste na različite za život korisne usluge. Poslodavci time dodatno doprinose demografskim politikama, često iznad zakonskog minimuma“ – rekla je Diana Kobas Dešković na događaju Povezanost demografskih politika i poslovnih praksi u sklopu kojega je održana svečana dodjela MAMFORCE© Standarda.


[1] OECD Family Database

Pročitajte još:

Komentari

Ante Madir, izvršni direktor Klastera hrvatskog pršuta pojašnjava razliku između krčkog, istarskog, drniškog i dalmatinskog pršuta i otkriva raste li proizvodnja, ali i cijena...

DOP

Ovime se ZEZ pridružio međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i pozitivno utjecati na zdravlje i životne navike svojih...

Novosti

bio&bio trgovine prve su trgovine u Hrvatskoj koje su istaknute kao nositelj službenog certifikata japanskog Ministarstva poljoprivrede kojim se potvrđuje vrhunska kvaliteta i autentičnost...

Ekonomija

Jadran d.d. iz Crikvenice, turistička tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, u smjeru realizacije strateškog...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.