Šesti godišnji SUMMIT100 poslovnih lidera JI Europe

Jedinstveni godišnji susret poslovne zajednice zemalja regije pod nazivom “SUMMIT100 poslovnih lidera jugoistočne Europe” ove godine 16. i 17. listopada doživjet će svoje šesto izdanje, a grad-domaćin je Skoplje. Ključni ciljevi ovogodišnjeg susreta bit će pronalaženje konkretnih ideja, prijedloga i projekata koji bi pridonijeli kvalitetnijoj i učinkovitijoj „povezanosti“ (eng. Connectivity) u ovoj regiji i to u svim aspektima gospodarstva i društva.

SUMMIT100 jedinstvena je inicijativa pokrenuta 2011. godine s ciljem poticanja poslovnih lidera u jugoistočnoj Europi na preuzimanje odgovornosti za poslovnu i ekonomsku integraciju i jačanje nacionalnih i regionalnih gospodarstava radi unaprijeđenja kvalitete života u ovom dijelu Europe.

Uspješan put ove vrijedne inicijative vodio je kroz Aranđelovac u Srbiji, Bečiće u Crnoj Gori, Cavtat u Hrvatskoj, Portorož u Sloveniji te Sarajevo u BiH, a u listopadu ove godine stiže do hotela Marriott u Skoplju. Bit će to mjesto susreta više od 150 najznačajnijih poslovnih i političkih lidera jugoistočne Europe, a pridružit će im se i posebni gosti iz Europske komisije, Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Europske investicijske banke (EIB), Nordena, Svjetske banke, Međunarodnog monetarnog foda (MMF) te mnogih drugih, a sve s ciljem identificiranja ključnih projekata i ideja za razvoj i napredak ove regije.

„Povezanost“ kao ključna riječ ovogodišnjeg Summita protezat će se kroz različite teme kao što su: prijevoz i slobodni cargo promet, projekt „Zelena Balkanika“ kojemu je cilj na prostoru ove regije izgraditi središte elektromobilnosti povezan s europskom infrastrukturom, brending i promocija regije, mobilnost ljudi, energija, digitalizacija i dr. Jedan od glavnih govornika bit će europska povjerenica za promet Violeta Bulc.

Osnovni cilj inicijative SUMMIT100 jest smjestiti regionalnu suradnju visoko na popis prioriteta svih nacionalnih vlada na način da se otvore konkretna pitanja i pokuša pronaći „novo rješenje za novo doba“ koje bi osnažilo konkuretnost nacionalnih gospodarstava kao i sveukupni potencijal jugoistočne Europe.

 

Podijeli

Odgovori

Top