Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sever: Sit sam priče o mračnim sobama! [VIDEO]

”Moje pitanje predsjedniku Vlade na sastanku GSV-a, ako ostane raspoloživ za razgovor, bit će neka nam kaže tko je to dilao u mračnim sobama, a ne da se govori općenito. Ispada da smo svi dilali, a mi iz Nezavisnih hrvatskih sindikata nismo, pa neka kaže tko ili neka zauvijek zašuti”.

''Moje pitanje predsjedniku Vlade na sastanku GSV-a, ako ostane raspoloživ za razgovor, bit će neka nam kaže tko je to dilao u mračnim sobama, a ne da se govori općenito. Ispada da smo svi dilali, a mi iz Nezavisnih hrvatskih sindikata nismo, pa neka kaže tko ili neka zauvijek zašuti''.

Konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća, kojom predsjeda predsjednik Vlade Zoran Milanović, počela je u Banskim dvorima.

U GSV-u je šest ministara, predstavnici četiriju sindikalnih središnjica i Hrvatske udruge poslodavaca, a sastaje se u novom sastavu nakon stanke od pola godine.

Sindikalni čelnici optužili su Vladu, da nije dovoljno učinila na socijalnom dijalogu te su zatražili da Milanović vodi sjednicu. Također, zaprijetili su da će se povući sa sjednice ako nastup premijera Milanovića bude sveden samo na otvaranje sjednice.

”Začudno je do koje mjere taj čovjek ili ne razumje ili ne želi razumjeti što je socijalni dijalog” rekao je sindikalist Krešimir Sever komentirajući izjave premijera Milanovića na sjednici Vlade, a prije sastanka Gospodarskog socijalnog vijeća.

”Poručiti da je Vlada za javnost i da mi očito želimo nešto drugo je nepoznavanje dijaloga” smatra Sever te je podsjetio da sindikati govore o tome da je Vlada socijalni dijalog zamijenila dijalogom s javnošću.

”Sit sam priče da su se nekakvi dogovori vodili u nekakvim mračnim sobama. Moje pitanje predsjedniku Vlade na sastanku GSV-a, ako ostane raspoloživ za razgovor, bit će neka nam kaže tko je to dilao u mračnim sobama, a ne da se govori općenito. Ispada da smo svi dilali, a mi iz Nezavisnih hrvatskih sindikata nismo, pa neka kaže tko ili neka zauvijek zašuti” oštar je Sever.

[infopunkt 6997 2]

Sindikalisti su prokomentirali i odluke s Vlade da će se objavljivati liste srama poslodavaca koji ne isplaćuju plaće, ali i građana kojima je imovina u nesrazmjeru s primanjima. Ribić koji ne podržava mjere štednje i mjere fiskalne konsolidacije, kada je riječ o fiskalnoj disciplini apsolutno podržava ministra Linića. Podršku Vlada ima i od Severa, ali on se pita zašto to nisu ranije učinili.

Sever je komentirao i javnu objavu poduzetnika koji ne isplaćuju plaće. ”Vlada očito ne zna što bi radila pa pokušava javnu naklonost dobiti putem ovakvih lista”, zaključio je.

[infopunkt 6997 1]

Tu istu listu i javnu objavu poduzetnika, sindikalac Vilim Ribić je komentirao riječima: ”Sve što vodi financijskoj disciplini je dobro!’

[infopunkt 6997 4]

Za razliku od Severa, Ribić očekuje da formalistički pristup tijelima socijalnog partnerstva postane sadržajni te da na vijeću ubuduće rješavaju problemi građana.

”To bi trebala biti funkcija GSV-a, a ne jedan smokvin list za EU, što vjerojatno Vlada namjerava” poručio je Ribić prije sastanka.

[infopunkt 6997 3]


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.