Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sever – već je prikupljeno 72 posto potpisa potrebnih za referendum

Sindikati su dosad prikupili oko 320.000 od potrebnih 450.000 potpisa za referendum o izmjenama Zakona o radu (ZOR), odnosno u tjedan dana 72 posto, doznaje se od sindikalaca.

Sindikati su dosad prikupili oko 320.000 od potrebnih 450.000 potpisa za referendum o izmjenama Zakona o radu (ZOR), odnosno u tjedan dana 72 posto, doznaje se od sindikalaca.

Pozivamo građane, koji su u proteklih tjedan dana masovno podržali našu akciju prikupljanja potpisa diljem Hrvatske, da ne posustanu i u što većem broju se nastave potpisivati na našim štandovima, rekao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Koalicija Vlade i HUP-a

– Jučerašnje poruke s radnog ručka premijerke Jadranke Kosor kod Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) pokazuju da je za zaštitu radničkih prava, koja bi bila ugrožena predloženim izmjenama ZOR-a, nužno jedinstvo sindikata, svih radnika i građana, jer su na drugoj strani Vlada i HUP stvorili koaliciju, – ustvrdio je Sever.

Premijerka Kosor jučer je pozvala sindikate na nastavak pregovora o izmjenama ZOR-a poručivši da je Vlada pripremila amandmane na ZOR koji su na tragu njihovih zahtjeva, a predsjednik HUP-a Damir Kuštrak ustvrdio je da zahtjev za referendumom nema nikakve veze s radničkim pravima.

Sindikati trebaju do iduće srijede, 23. lipnja, prikupiti potpise 10 posto od ukupnog broja birača, tj. točno 449.506 potpisa, kako bi natjerali vlast na raspisivanje referenduma o izmjenama ZOR-a.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.