Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sezonski posao namjerava tražiti čak 81% ispitanika

Potraga za sezonskim poslovima već je počela, a gdje ga građani traže, otkrio je portal MojPosao u anketi provedenoj na više od 500 ispitanika.

Potraga za sezonskim poslovima već je počela, a gdje ga građani traže, otkrio je portal MojPosao u anketi provedenoj na više od 500 ispitanika.

Najviše ispitanika (44%) sezonski će posao tražiti u Hrvatskoj, a najprivlačnija im je primorska Hrvatska (37%), i to Istarska županija.

„Bolje i sezonski posao nego nikakav, ali i tu treba naći poslodavca koji nudi smještaj, hranu i plaću, normalne uvjete rada i korektne međuljudske odnose“, kaže jedan od ispitanika, dok se drugi nada da će se tijekom sezone ‘možda uspjet i okupati’.

Posao na području kontinentalne Hrvatske tražit će 7% ispitanika, i to na području Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.

Sezonski posao u inozemstvu planira potražiti 37% ispitanika. Od poželjnih destinacija navode Kanadu, Njemačku, Norvešku, Austriju i Dubai.

Neki od ovih ispitanika navode da se ‘sezonski posao daleko bolje plaća u inozemstvu’ te da stranci ‘više cijene običnog radnika’.

Sezonski posao neće tražiti 19% ispitanika. Riječ je o ispitanicima koji se ne žele zadovoljiti povremenim, već traže stalni posao.

„Treba mi posao za duži vremenski period tako da mogu nešto ‘učiniti’ sa svojim životom“, kaže jedan od ispitanika i nastavlja: „Sezonski posao je za studente koji si žele zaraditi nešto novca do sljedeće školske godine. Mi odrasle osobe koje smo već diplomirale želimo raditi cijelu godinu i živjeti od tog svog rada.“

16% više oglasa za sezonski posao nego prošle godine

Interes tražitelja posla za sezonskim poslovima je očekivan, stoga i ove godine portal MojPosao tradicionalno provodi akciju ‘Poslovi u turizmu‘, čiji je cilj povećanje mobilnosti na tržištu rada, posebno u ljetnim mjesecima. Akcija za poslodavce omogućava niz pogodnosti koje štede vrijeme i povećavaju efikasnost pri odabiru novih zaposlenika.

Od siječnja do danas, na portalu MojPosao objavljeno je 636 oglasa u kategoriji ‘Turizam i ugostiteljstvo’, što je 16% više nego u istom razdoblju prošle godine. Do sada su najtraženiji konobari/barmeni, kuhari, recepcionsti, pomoćni radnici i turistički djelatnici.

Gledano prema lokaciji rada, najviše je oglasa objavljeno za Zagreb i zagrebačku županiju (20%), zatim za Splitsko-dalmatinsku (13%) te za Primorsko-goransku (12%) i Istarsku županiju (12%).

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

U sljedeće dvije godine destinacije će odlučiti vraćaju li se na postavke kakve su imale prije pandemije ili se okreću održivom turizmu, zaključeno je...

Lifestyle

A sad je i službeno - najbolji teranino ima Destilerija Rossi. Potvrdili su to zadovoljni posjetitelji prvog Teranino festivala nedavno održanog u Balama.

Komunikacija

Svatko tko se bavi prodajom ili uslugama zna da komunikacija u njoj igra važnu ulogu u upravljanju prodajom. 

Edukacija

Posjetitelji ovogodišnjeg Greencajta imat će priliku čuti razmišljanja vodećih europskih autoriteta koji će kroz različite ekspertize pokušati dati odgovor na pitanje kako stvoriti okruženje...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.