Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Šibenska NCP Grupa gradi 20-tak ribarskih brodova za Ganu

Ovaj je ugovor rezultat desetomjesečnih pregovora tijekom kojih su predstavnici šibenskog brodogradilišta u dva navrata posjetili Ganu, a osim izgradnje brodova obuhvaća i transfer znanja i tehnologije. Vrijednost posla je veća od 60 milijuna eura.

Ovaj je ugovor rezultat desetomjesečnih pregovora tijekom kojih su predstavnici šibenskog brodogradilišta u dva navrata posjetili Ganu, a osim izgradnje brodova obuhvaća i transfer znanja i tehnologije. Vrijednost posla je veća od 60 milijuna eura.

Predstavnici Ministarstva ribarstva i akvakulture Republike Gane i NCP Grupe potpisali su ugovor o javno-privatnom partnerstvu temeljem kojeg će u šibenskom brodogradilištu biti izgrađeno 20-tak ribarskih brodova za potrebe Gane, a vrijednost ovog posla je veća od 60 milijuna eura, rečeno je nakon današnjeg susreta potpisnika ugovora s predstavnicima Ministarstva poduzetništva i obrta.

Predsjednik Uprave i vlasnik NCP Grupe Goran Prgin istaknuo je kako je ovaj ugovor rezultat desetomjesečnih pregovora tijekom kojih su predstavnici šibenskog brodogradilišta u dva navrata posjetili Ganu, a osim izgradnje brodova obuhvaća i transfer znanja i tehnologije.

Osim izgradnje ribarske flote, predstavnici NCP Grupe uvjerili su se tijekom tih posjeta i u niz drugih potencijalnih poslovnih prilika, kazao je Prgin te kao primjer naveo da su u Gani iskazali i interes za njihove katamarane namijenjene norveškom tržištu, kao i za prilagođene brodove za ribogojilišta.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras istaknuo je pak da je riječ o velikom tržištu Srednje Afrike, s oko 22 milijuna stanovnika, koje je gotovo neistraženo, ne samo za hrvatske, već i europske kompanije.

Maras je izrazio i zadovoljstvo što je suradnja s Ganom ugovorena upravo na području brodogradnje, obzirom da je hrvatska brodogradnja do sada stvarala gubitke na svakom izvezenom brodu, a da je ova suradnja dokaz da se stvaranjem dodane vrijednosti korištenjem visoke tehnologije i na brodovima može zaraditi.

Kao razlog odabira Hrvatske, zamjenik ministra ribarstva i akvakulture Gane Aquinas Quansah naveo je činjenicu da je ta zemlja godinama odlično surađivala s hrvatskim tvrtkama za vrijeme bivše Jugoslavije pa ovaj ugovor zapravo predstavlja nastavak te dobre suradnje.

Na ovom su se području školovali ganski stručnjaci, od liječnika do inženjera, a sada želimo nastaviti suradnju i učiti od hrvatske industrije. Tako razlog ovog posjeta nije samo ugovoriti suradnju s NCP Grupom, već gospodarsku suradnju Gane i Hrvatske, istaknuo je Quansah.

NCP Grupa je tvrtka za upravljanje društvima koja djeluju u sklopu Nautičkog Centra Prgin u Šibeniku, a koje zajednički pružaju širok spektar usluga potrebnih vlasnicima plovila, kapetanima i članovima posada, investitorima na području nautičke industrije, kao i turistima – nautičarima tijekom plovidbe hrvatskom obalom. Grupu čine tvrtke NCP-Remontno brodogradilište Šibenik, NCP-Marina Mandalina, NCP-Charter, Marinetek NCP, NCP-Usluge i Media IN.

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javni poziv “Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima”. Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i...

Energetika

Pozivamo Vas na prvu regionalnu radionicu: „Energetska učinkovitost u gospodarstvu – mala, srednja i velika poduzeća“koja će se održati 29. travnja 2015. godine (srijeda)...

Novosti

Od 1. siječnja 2015. godine svim subjektima malog gospodarstva (obrtnicima i poduzetnicima) s ukupnim godišnjim primicima do 3 mil. kuna, omogućava se obračun i...

Novosti

Agencija Hamag-Bicro u suradnji sa Studentskim centrom i uz podršku Ministarstva poduzetništva i obrta te 25 sveučilišnih institucija pokrenula je projekt Mreža studentskih poduzetničkih...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.