Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Siemens na ulicu šalje 3.000 radnika kako bi uštedio šest milijardi eura

Do ušteda će doći zatvaranje tvornice u Pakistanu, smanjenjem broja tvornica u Njemačkoj, ukidanjem radnih mjesta ali i preseljenjem radnika iz Njemačke u Češku.

Do ušteda će doći zatvaranje tvornice u Pakistanu, smanjenjem broja tvornica u Njemačkoj, ukidanjem radnih mjesta ali i preseljenjem radnika iz Njemačke u Češku.

Njemački inženjerski div Siemens planira ukinuti više od 3.000 radnih mjesta u industrijskom odjelu u sklopu opsežnog plana koji cilja na uštede u visini šest milijardi eura a osmišljen je zbog loših poslovnih rezultata.

U prezentaciji na svojim internetskim stranicama kompanija je priopćila da će 500 radnih mjesta biti ukinuto u sjedištu u Muenchenu a dodatnih 500 kroz smanjenje broja tvornica u Njemačkoj sa četiri na dvije.

Zatvaranjem tvornice u Pakistanu Siemens će ukinuti još 200 radnih mjesta, a daljnjih 200 bit će preseljeno iz Njemačke u Češku. Nakon toga predviđeno je gašenje još 1.700 radnih mjesta u prodaji.

Siemens je najveća europska inženjerska i elektronička kompanija a sučeljava se sa sve većim gubicima. Stoga su zacrtali povećanje produktivnosti u industrijskom odjelu do kraja 2014. u protuvrijednosti 1,1 milijardu eura, proiopćio je jučer čelnik tog odjela Siegfried Russworm.

Krajem 2012. grupa je najavila i ukdaje nekih 1.100 radnih mjesta u energetskom odjelu u Njemačkoj.

Napisao

Pročitajte još:

DOP

U Siemensu su naglasili kako su fokus na održivost i ubrzanje digitalizacije kao ključne tehnologije za nužnu dekarbonizaciju industrijskog društva, preduvjeti našeg opstanka kao...

Komentari

Koliko ste samo puta čuli ili pročitali čuvenu izreku ”pronađi posao koji voliš i nećeš morati raditi niti jednog dana u životu”?

Financije

Razdoblje su obilježili dobri poslovni rezultati s dvoznamenkastim rastom prihoda te pripremnim radnjama za izlazak kompanije na Zagrebačku burzu.

Poduzeća

U sklopu programa istaknuta su Siemensova rješenja koja su pomogla u digitalnoj transformaciji europskih i domaćih kompanija, stvarajući dodanu vrijednost za te kompanije, ali...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.