Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Sjajni turistički rezultati u Brodsko-posavskoj županiji

Da se ne odvija turizam samo na Jadranu dokaz je Brodsko-posavska županija koja je u kolovozu dosegla 81 posto, a u osam mjeseci 77 posto noćenja iz najbolje pretpandemijske 2019.

created by dji camera

U prvih osam mjeseci u Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je 16.390 dolazaka ili 38,36 posto više i 32.352 noćenja ili 35,06 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Zahvaljujući iznimno kvalitetnim turističkim proizvodima i atraktivnim manifestacijama na području županije kolovoz je najbolji turistički mjesec.  

„U odnosu na prošlogodišnji kolovoz ove je godine na području županije registrirano 4.092 turističkih dolazaka što je 102,48 posto više te 6.582 noćenja ili 81,64 posto više. Veseli i činjenica da su od ukupnog broja turista, 60 posto bili stranci, a 40 posto domaći gosti. Treba istaknuti kako je zabilježeno čak 81 posto noćenja iz istog promatranog mjeseca najbolje pretpandemijske 2019.“, ističe Ružica Vidaković, direktorica TZ Brodsko-posavske županije.

Od početka godine najveći rast u Cerniku, u kolovozu u Novoj Gradiški

U osam mjeseci ove godine najveći turistički rast zabilježio je Cernik i to čak 153 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Slijedi Garčin s povećanjem od 109 posto te Grad Slavonski Brod s porastom od 35 posto.

Promatrajući kolovoz s istim mjesecom prošle godine, najveći rast u noćenjima od 105 posto ili 985 noćenja bilježi Nova Gradiška, prvenstveno zahvaljujući atraktivnim manifestacijama koji su snažan generator turističkog rasta.  

U usporedbi s prošlogodišnjim kolovozom, sjajan rast od čak 225 posto ima i Garčin. U toj općini registrirano je 156 noćenja za razliku od istog mjeseca prošle godine kada je zabilježeno 48 noćenja turista. Rast noćenja u kolovozu za 68 posto bilježi i novoosnovana TZ Meridiana Slavonica koja obuhvaća općine Novu Kapelu, Oriovac i Brodski Stupnik. Za razliku od prošlogodišnjeg kolovoza kada su zabilježena 362 noćenja, ove godine ih je bilo 536.

Ružica Vidaković, direktorica TZ Brodsko-posavske županije

Broj noćenja na OPG-ovima, salašima i rančevima nikad bolji

I Slavonski Brod je u zadnjem ljetnom mjesecu ove godine ostvario povećanje od 82 posto, odnosno bilježi 3.850 noćenja u odnosu na kolovoz 2020. To je i logično jer se tamo nalazi najveći broj turističkih objekata na području Brodsko-posavske županije, 73 od ukupno 139, ili 864 od ukupno 1.644 ležajeva.

„Prema vrsti smještaja u kolovozu ove godine porastao je broj noćenja na OPG-ovima i to ne samo u odnosu na 2020., nego i na rekordnu 2019. Ove godine u odnosu na pretprošlu 2019. bio je veći za 28,12 posto. I u objektima u domaćinstvu u promatranom je mjesecu zabilježeno 1.452 noćenja, što je 14,06 posto više u odnosu na isti mjesec pretprošle godine kada je zabilježeno 1.273 noćenja. Navedeni statistički podaci ukazuju samo na jedno – gosti traže autohtono, originalno i turistički nepotrošeno uz boravak u prirodi, a upravo to nudimo u našoj županiji“, zaključuje Ružica Vidaković.  

Preporučujemo

Poduzeća

Nord ima novu outlet prodavaonicu u Zagrebu, adresa je Zagrebačka cesta 217, a kupce čeka roba snižena i do 70 posto.

Edukacija

Prvi put u Hrvatskoj, od 18. do 19. rujna ove godine, u Zagrebu će se održati potpuno besplatni dvodnevni zdravstveno komunikacijski summit.

Turizam

U godinu dana, koliko je prošlo otkad je otvorio svoja vrata; Glamping Village Terma Tuhelj postao je prepoznatljiv među ljubiteljima luksuznog odmora, ali i...

Edukacija

Ivan Rado puno je poznatiji po svom nicku Malajski Tapir. Naš možda i najpoznatiji YouTube influencer i strastveni gamer, odustao je od karijere medicinskog...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.