Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Poljoprivreda, ruralni razvoj i EU fondovi

Mnogo unosnih proizvodnji kao što su povrtlarstvo, voćarstvo ili ribnjačarstvo su zanemarene i izumiru.

povrće, poljoprivreda

Slavonska poljoprivreda ne može se više temeljiti samo na proizvodnji kukuruza, pšenice i svinjogojstvu. U ovim proizvodnjama je prisutna sve veća industrijalizacija. Osnovni ratarski i stočarski proizvodi su burzovne robe čiju cijenu određuje globalno svjetsko tržište na koje ne možemo utjecati, a često, niti se natjecati. To su zaključci tribine “Poljoprivreda, ruralni razvoj i EU fondovi” održane 18.veljače 2015. godine u Osijeku u organizaciji ORaH-a.

ORaH zalaže za diversifikaciju poljoprivredne proizvodnje i prelazak na ekološku proizvodnju gdje god je to moguće i racionalno. Time postižemo veću zaposlenost kroz nova radna mjesta, bolju kvalitetu proizvoda i prepoznatljivost na tržištu te konačno veću vrijednost proizvoda.

Sjevernije i bogatije europske zemlje su postigle vrhunske rezultate u industrijskoj poljoprivrednoj proizvodnji, te je i nama na prvom mjestu dobrobit naših stanovnika i proizvođača.
Mnogo unosnih proizvodnji kao što su povrtlarstvo, voćarstvo ili ribnjačarstvo su zanemarene i izumiru. ORaH će i o ovim temama govoriti kroz ciklus već najavljenih tribina pod zajedničkim nazivom S.O.S. za Slavoniju.
Često se žalimo na probleme tržišta, no ono djeluje tamo gdje postoji nešto za trgovanje. Samo razvitkom i povećanjem proizvodnje i ponude može se razviti i tržište. Financijsku disciplinu jedino može i mora osigurati te sama provoditi centralna vlast.

Hrana je pored zraka i vode, osnovni preduvjet čovjekovog opstanka!
Stoga proizvođačima hrane vratimo dignitet njihovog rada i mjesto u društvu koje im pripada!

Pročitajte još:

Novosti

Stranka Zelena lista pripojila se danas nedavno osnovanoj stranci Održivi razvoj Hrvatske (ORaH), saborske zastupnice Mirele Holy.

Novosti

Održivi razvoj Hrvatske - ORaH, nova je politička stranka osnovana danas u Zagrebu a vodit će ju Mirela Holy, saborska zastupnica i bivša ministrica...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.