Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Poljoprivreda, ruralni razvoj i EU fondovi

Mnogo unosnih proizvodnji kao što su povrtlarstvo, voćarstvo ili ribnjačarstvo su zanemarene i izumiru.

povrće, poljoprivreda

Slavonska poljoprivreda ne može se više temeljiti samo na proizvodnji kukuruza, pšenice i svinjogojstvu. U ovim proizvodnjama je prisutna sve veća industrijalizacija. Osnovni ratarski i stočarski proizvodi su burzovne robe čiju cijenu određuje globalno svjetsko tržište na koje ne možemo utjecati, a često, niti se natjecati. To su zaključci tribine “Poljoprivreda, ruralni razvoj i EU fondovi” održane 18.veljače 2015. godine u Osijeku u organizaciji ORaH-a.

ORaH zalaže za diversifikaciju poljoprivredne proizvodnje i prelazak na ekološku proizvodnju gdje god je to moguće i racionalno. Time postižemo veću zaposlenost kroz nova radna mjesta, bolju kvalitetu proizvoda i prepoznatljivost na tržištu te konačno veću vrijednost proizvoda.

Sjevernije i bogatije europske zemlje su postigle vrhunske rezultate u industrijskoj poljoprivrednoj proizvodnji, te je i nama na prvom mjestu dobrobit naših stanovnika i proizvođača.
Mnogo unosnih proizvodnji kao što su povrtlarstvo, voćarstvo ili ribnjačarstvo su zanemarene i izumiru. ORaH će i o ovim temama govoriti kroz ciklus već najavljenih tribina pod zajedničkim nazivom S.O.S. za Slavoniju.
Često se žalimo na probleme tržišta, no ono djeluje tamo gdje postoji nešto za trgovanje. Samo razvitkom i povećanjem proizvodnje i ponude može se razviti i tržište. Financijsku disciplinu jedino može i mora osigurati te sama provoditi centralna vlast.

Hrana je pored zraka i vode, osnovni preduvjet čovjekovog opstanka!
Stoga proizvođačima hrane vratimo dignitet njihovog rada i mjesto u društvu koje im pripada!


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.