Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Slobodne djevojke i žene, da mogu birati, za partnera bi izabrale liječnika

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je kako se ni danas ne može ”pobjeći” od stereotipa te kako je situacija svugdje ista neovisno u kojoj zemlji se nalazili.

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je kako se ni danas ne može ''pobjeći'' od stereotipa te kako je situacija svugdje ista neovisno u kojoj zemlji se nalazili.

Ako je vjerovati istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji, tamošnje slobodne djevojke i žene, da mogu birati, za partnera bi izabrale liječnika.

Neke se stvari s vremenom ne mijenjaju, kao niti geografskom lokacijom. Tako se u istraživanju navodi da je liječničko zanimanje atraktivno jer su doktori “brižni”, “puni podrške” te “imaju autoritet”. Točnije, tako su Britanke koje su sudjelovale u istraživanju opisale liječnika, proglasivši ga najseksi zanimanjem. Anketu je provela prva britanska agencija za upoznavanje koja parove spaja već 30 godina. Na anketna pitanja odgovorilo je 615 slobodnih žena u dobi od 24 do 68 godina te 489 slobodnih muškaraca u dobi od 24 do 68 godina, prenosi Daily Mail.

Iza liječnika ženama su najpoželjniji redom: arhitekti, muškarci s kreativnim zanimanjima, stolari, akademici, grafički dizajneri, stručnjaci za očuvanje okoliša te inženjeri.

S druge pak strane, ako je vjerovati anketi muškarci žele žene koje se bore protiv nepravde, a takve su prema njihovom opisu, odvjetnice.

Stereotipima o muškarcima koji maštaju o francuskoj sobarici ili seksi bolničarki kontrira želja da kao idealnu ženu izaberu novinarku jer je ona “inteligentna”, “brzo razmišlja” i ima “seksi životni stil”.

Na listi najpoželjnijih zanimanja u 2013. godini našle su se: fotografkinje, djelatnice u marketingu, djelatnice u oglašavanju, event managerice, kreativne djelatnice, PR te arhitektice.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.