Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Službenica ulagala u rizične poslove i pronevjerila 340 milijuna eura

Kao referentica imala je ovlasti da u ime zemaljskih vlasti sudjeluje u trgovini financijskim derivatima, ali se pritom na vlastitu ruku upustila u rizične poslove koji su doveli do gubitaka.

Kao referentica imala je ovlasti da u ime zemaljskih vlasti sudjeluje u trgovini financijskim derivatima, ali se pritom na vlastitu ruku upustila u rizične poslove koji su doveli do gubitaka.

Vodeća službenica ureda za financije austrijske savezne zemlje Salzburg pronevjerila je 340 milijuna eura, tako što je na vlastitu ruku i bez znanja odgovornih u ime zemaljskih vlasti ulagala u rizične poslove.

Službenica je 2006. i 2007. krivotvorila potpise nadležnih osoba i godinama u tajnosti ulagala u rizične poslove, čime je zemaljskim vlastima u Salzburgu napravila štetu od 340 milijuna eura. Nakon što su otkrivene njezine malverzacije, dobila je otkaz, a slučaj je preuzelo državno odvjetništvo.

Kao referentica imala je ovlasti da u ime zemaljskih vlasti sudjeluje u trgovini financijskim derivatima, ali se pritom na vlastitu ruku upustila u rizične poslove koji su doveli do gubitaka. Kako bi to prikrila, ponovnim je ulaganjima pokušala umanjiti štetu, a da o tome nije obavijestila svoje nadređene. Pritom je godinama krivotvorila potpise, protokole i izvješća, a čak ni dvije revizije nisu otkrile ništa sumnjivo.

U svibnju je dobila ukor jer je otkriveno da se upustila u jedan posao koji nije bio odobren, a kad je sredinom ljeta ponovno sudjelovala u nedopuštenoj trgovini dobila je opomenu pred otkaz i oduzete su joj ovlasti.

Njezin nasljednik na mjestu referenta otkrio je naposljetku minus od 340 milijuna eura koji je bio skriven u poslovnim knjigama.

Prema riječima šefa salzburške financijske uprave Davida Brennera, žena iz tih poslova nije izvukla osobnu korist. Što se tiče gubitaka što ih je izazvala, zasad nije jasno kako će se oni prikazati u bilanci.

“Iznos od 340 milijuna eura ne odražava se na proračun, jer nije prikazan kao dug”, izjavio je Brenner.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.