Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Smanjen broj prijevara s isplatama iz EU proračuna u 2011. za 35 posto

Osim strožih mjera i bolje kontrole, postoji i niz tehničkih objašnjenja za pad stope prijevara u 2011., kao što su zatvaranje programskog razdoblja u području kohezijske politike i stabilnije izvješćivanje u sklopu novog kontrolnog sustava za poljoprivredu, ističe EK u izvješću.

Osim strožih mjera i bolje kontrole, postoji i niz tehničkih objašnjenja za pad stope prijevara u 2011., kao što su zatvaranje programskog razdoblja u području kohezijske politike i stabilnije izvješćivanje u sklopu novog kontrolnog sustava za poljoprivredu, ističe EK u izvješću.

Prijevare povezane s isplatama iz EU proračuna u 2011. godini smanjene su za 35 posto, pokazuje danas objavljeno godišnje izvješće Europske komisije pod nazivom “Zaštita financijskih interesa Europske unije”.

Prošle je godine bilo 41 posto manje slučajeva sumnji na prijevare u području kohezijske politike u odnosu na 2010. godinu, te 66 posto manje u području poljoprivrednih poticaja, izvijestila je Komisija.

Osim strožih mjera i bolje kontrole, postoji i niz tehničkih objašnjenja za pad stope prijevara u 2011., kao što su zatvaranje programskog razdoblja u području kohezijske politike i stabilnije izvješćivanje u sklopu novog kontrolnog sustava za poljoprivredu, ističe se u izvješću.

Ukupno je 295 milijuna eura ili oko 0,2 posto proračuna europskih fondova bilo zahvaćeno prijevarama, i taj će iznos, u skladu s pravilima EU-a, morati biti vraćen u europski proračun.

“Smanjenje prijevara vezanih za proračun EU-a pokazuje da se naši napori u borbi protiv ovog problema počinju isplaćivati. No, borba nije gotova. Komisija će nastaviti voditi politiku nulte tolerancije prema prijevarama i niti jedan cent poreznih obveznika ne bi trebao biti izgubljen zbog prijevara“, kazao je Algirdas Šemeta, europski povjerenik za poreze, carine, reviziju i borbu protiv prijevara.

Nedavni prijedlog Komisije o zaštiti financijskih interesa EU-a putem kaznenog zakona mogao bi znatno pomoći kod povrata sredstava i odvraćanja od prijevara, dodaje se u priopćenju.

 

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Jeste li ikada pomislili da refleksijom na naočalama, ažuriranjem podataka na LinkedInu ili objavljivanjem fotografija na društvenim mrežama možete otkriti osjetljive poslovne informacije?

Edukacija

Konferencija pod nazivom „Dublja integracija za jaču Europu“ pružit će platformu za raspravu renomiranih domaćih i međunarodnih stručnjaka o zajedničkoj strategiji za unutarnje uređenje...

Lifestyle

Kada stvari ne doživljavamo osobno, imamo veću kontrolu nad svojim reakcijama, emocijama i razinom energije. Evo nekoliko načina da stvari prestanete doživljavati osobno:

EU fondovi

Europska komisija predložila je plan za spas gospodarstva Europske unije vrijedan 750 milijardi eura, od kojih bi Hrvatska trebala dobiti deset milijardi eura.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.