Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Glas poduzetnika traži transparentnost

Europska komisija predložila je plan za spas gospodarstva Europske unije vrijedan 750 milijardi eura, od kojih bi Hrvatska trebala dobiti deset milijardi eura.

novac, EU
pixabay.com

Europska komisija predložila je plan za spas gospodarstva Europske unije vrijedan 750 milijardi eura, od kojih bi Hrvatska trebala dobiti deset milijardi eura.

Ta značajna sredstva, ako budu mudro upotrijebljena, mogu učiniti veliku razliku u brzini oporavka hrvatskog gospodarstva. Na korištenje sredstava Europska komisija neće imati mnogo utjecaja, nego će nacionalne vlade same predlagati projekte za investiranje.

Ono što UGP smatra najvažnijim u ovoj situaciji je potpuno transparentno korištenje tih sredstava!

“Udruga Glas poduzetnika u dva mjeseca je postala društvena snaga i glas koji se sluša. Iskoristit ćemo taj glas za borbu da ovaj novac bude iskorišten transparentno i pravedno te da rezultat ove pomoći bude pokrenuto i konkurentno gospodarstvo“, rekao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

Kako navode u priopćenju, za transparentnost se zalažu od samih početaka, a upravo je transparentno korištenje novca nešto u što najveći broj naših članova sumnja, odnosno smatra kako ta sredstva neće biti korištena za pomoć gospodarstvu. Pokazali su to u anketi koju su proveli. Pitanje je glasilo: Gdje će biti investirana najavljena sredstva?

Hrvoje Bujas, čelni čovjek Udruge Glas poduzetnika kaže kako je očigledno da će se dio koristiti za krpanje proračunskih rupa, pretpostavlja veći dio, a manji za investiranje u gospodarstvo. “Sadašnja (ili buduća) Vlada treba javnosti jasno prezentirati plan implementiranja navedenih sredstava u naše gospodarstvo. Kriterij treba biti i potencijal tržišta i tvrtki. Ovo je zapravo i ključno pitanje, bojim se da smo potkapacitirani ljudima koji gledaju vizionarski, a prekapacitirani birokracijom koja gleda kratkoročno”, pojasnio je za Lider Bujas.

Od ponedjeljka UGP TV Live Show!

UGP ne posustaje. Tako od ponedjeljka kreće UGP TV  Live Shov koji će voditi Petar Štefanić, a  kao prvi gost će mu se pridružiti Hrvoje Bujas + gost iznenađenja. Za glazbu su zaduženi neponovljivi Soul Fingersi.

Možete ih pratiti OVDJE.

 

Pročitajte još:

EU fondovi

Sredinom 2018. Europska komisija objavila je prijedlog zakonodavnog paketa za Kohezijsku politiku za razdoblje 2021.-2027. godine.

Geopolitika

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, u sklopu proslave dvije godine pridruženja Hrvatske Europskoj uniji, organiziralo je konferenciju pod nazivom “Članstvo Hrvatske u EU-u –...

Ekonomija

Hrvatska izlazi iz recesije tijekom 2015. godine no s marginalnim rastom BDP-a od 0,2 posto, predviđa Europska komisija. U svojim predviđanjima Komisija najavljuje da...

Lifestyle

Ako pitate građane, najmobilniju radnu snagu izgleda da ima Švedska. Naime, 54 posto Šveđana potvrdno je odgovorilo na pitanje bi li razmislili o preseljenju...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.