Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Societe Generale u četvrtom tromjesečju izgubila pola milijarde eura!

U cijeloj 2012. Societe Generale je poslovao s neto dobiti od 774 milijuna eura, što je smanjenje za 67,5 posto u usporedbi s 2,385 milijardi eura neto dobiti u 2011., stoji u poslovnom izvješću objavljenom na službenoj stranici banke

U cijeloj 2012. Societe Generale je poslovao s neto dobiti od 774 milijuna eura, što je smanjenje za 67,5 posto u usporedbi s 2,385 milijardi eura neto dobiti u 2011., stoji u poslovnom izvješću objavljenom na službenoj stranici banke

Druga najveća francuska banka Societe Generale u srijedu je izvijestila da je četvrto tromjesečje 2012. zaključila s gubitkom od 476 milijuna eura koji pripisuje slabom gospodarstvu eurozone i jednokratnim troškovima.

U istom razdoblju godine ranije banka je poslovala s neto dobiti od 100 milijuna eura, pokazuje izvješće o poslovnim rezultatima za četvrto tromjesečje i čitavu 2012.

Među glavnim razlozima za gubitak u zadnjem kvartalu izdvajaju značajne jednokratne tromjesečne troškove, uključujući računovodstvene gubitke na vrijednosti duga i otpis goodwilla vezan uz tvrtku Newedge, zajedničko brokersko poslovanje s bankom Credite Agricole.

Slabe rezultate pripisuju i slabom gospodarskom okruženju u Europi, uz napomenu da su porasle rezervacije za gubitke po nenaplaćenim zajmovima u bančinim aktivnostima u Francuskoj i Rumunjskoj, i gubitak u ruskom ogranku Rosbanku.

Među pojedinačnim značajnijim stavkama izdvaja se i 300 milijuna eura rezervacija za sudske troškove.

U cijeloj 2012. Societe Generale je poslovao s neto dobiti od 774 milijuna eura, što je smanjenje za 67,5 posto u usporedbi s 2,385 milijardi eura neto dobiti u 2011., stoji u poslovnom izvješću objavljenom na službenoj stranici banke.

Banka je najavila da će s novim menadžmentom i izmijenjenom strukturom smanjiti troškove poslovanja u iduće tri godine, no zasad nije željela iznositi daljnje pojedinosti.

Poput mnogih europskih banaka, Societe Generale izložena je ojačanim pritiscima da osmisli novi poslovni model koji bi joj omogućio povećanje dobiti u otežanom okruženju nakon kreditne krize. Glavobolje im tako zadaju stroža regulativa, promjenjiva financijska tržišta i proračunski rezovi u nizu zemalja.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.