Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

Solarna farma Les Mees

Les Mees
Les Mees

Na brežuljcima La Colle des Mees visoravni na jugu Francuske nalazi se solarna farma Les Mees. Sa ukupno 112.000 solarnih modula raspoređenih na 200 hektara zemljišta, ovo je najveća solarna farma u Francuskoj koja generia 100 MW čiste energije, dovoljno da osigura električnu energiju za 12.000 francuskih domova.

S obzirom da se nalazi na nadmorskoj visini od 800 metara i da je zrak u ovom dijelu Francuske jako čist, farma generira za oko 10 to 15% energije više od sličnih projekata na drugim lokacijama.

Solarna farma Les Mees ima jako mali negativan utjecaj na okoliš. Paneli su instalirani bez polaganja betonskih temelja koji bi uništiti travu, pa će tako nakon dva desetljeća, kada se solarni paneli uklone, brežuljci i trava ostati netaknuti.

Solarna farma Les Mees

Solarna farma Les Mees

Izvor: www.amusingplanet.com

Pročitajte još:

Industrija

Hrvatski startup Green Energy Pal izabran je među šest najboljih startupova u srednjoj i jugoistočnoj Europi u 2022. u okviru natjecanja BASF Innovation Hub.

Komentari

Nikola Benvenuti, predsjednik udruge otkrio nam je kako teku pripreme, koji su novi trendovi u proizvodnji malvazije i što se promijenilo u pandemiji.

DOP

INA vam ponovno pomaže zazeleniti okolinu u kojoj živite i očuvati klimu.

DOP

Cilj cijelog projekta je podizati svijest o zagađenosti mora i oceana sve do kraja godine, koliko će putujuća izložba i trajati.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.