Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

Solarna farma Les Mees

Les Mees
Les Mees

Na brežuljcima La Colle des Mees visoravni na jugu Francuske nalazi se solarna farma Les Mees. Sa ukupno 112.000 solarnih modula raspoređenih na 200 hektara zemljišta, ovo je najveća solarna farma u Francuskoj koja generia 100 MW čiste energije, dovoljno da osigura električnu energiju za 12.000 francuskih domova.

S obzirom da se nalazi na nadmorskoj visini od 800 metara i da je zrak u ovom dijelu Francuske jako čist, farma generira za oko 10 to 15% energije više od sličnih projekata na drugim lokacijama.

Solarna farma Les Mees ima jako mali negativan utjecaj na okoliš. Paneli su instalirani bez polaganja betonskih temelja koji bi uništiti travu, pa će tako nakon dva desetljeća, kada se solarni paneli uklone, brežuljci i trava ostati netaknuti.

Solarna farma Les Mees

Solarna farma Les Mees

Izvor: www.amusingplanet.com


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.