Sony Ericsson i restrukturiranje lansirali Ericssonovu dobit

Sony Ericsson i restrukturiranje lansirali Ericssonovu dobit

Neto dobit kompanije sa sjedištem u Stockholmu u tri mjeseca do kraja rujna iznosila je 3,7 milijardi kruna (557 milijuna dolara), nakon 810 milijuna kruna u istome tromjesečju 2009.

Rast se uglavnom pripisuje nižim troškovima restrukturiranja kao i boljim rezultatima Sony Ericssona, koji je u navedenome tromjesečju uspio ponovno poslovati u plusu.

Dobre je poslovne rezultate zabilježio i Networks, ključni dio Ericssonovog poslovanja, izvijestivši o rastu operativne margine sa 14 na 17 posto.

Najveći izazov – kako zadovoljiti potražnju

Prihodi su u razdoblju od srpnja do rujna porasli na 47,5 milijardi kruna, sa 46,4 milijarde u istome razdoblju godine ranije. Nešto su niži no što se očekivalo, zbog promjena valutnih tečajeva.

Izvršni direktor Hans Vestberg kazao je kako se u tome sektoru još uvijek osjećaju posljedice nestašice dijelova, te da je unatoč poboljšanju i dalje najveći izazov kako udovoljiti potražnji.

S više od 80.000 zaposlenih širom svijeta Ericsson spada među najveće švedske kompanije i ključni je globalni dobavljač mreža fiksne i mobilne telefonije.

Podijeli

Odgovori

Top