Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Split će se ekonomski natjecati s Zagrebom, Hajduk će biti prvak!

Predsjednik Republike Ivo Josipović sudjelujući večeras u splitskom Hotelu Park obilježavanju 20. obljetnice postojanja informatičke tvrtke Enel Split d.o.o., pozvao je Splićane da ne dopuste da im se nametne kompleks toga grada. „Nedajte da vam itko nametne kompleks Splita, jer Split je uspješan grad“, rekao je Josipović obraćajući se nazočnima na svečanom domjenku…

Predsjednik Republike Ivo Josipović sudjelujući večeras u splitskom Hotelu Park obilježavanju 20. obljetnice postojanja informatičke tvrtke Enel Split d.o.o., pozvao je Splićane da ne dopuste da im se nametne kompleks toga grada. „Nedajte da vam itko nametne kompleks Splita, jer Split je uspješan grad“, rekao je Josipović obraćajući se nazočnima na svečanom domjenku...

Dodao je kako Split i tvrtke poput Enela mogu u budućnosti biti motor razvoja Hrvatske te kako nema nikakvog razloga da Splićani i Splićanke ne budu najuspješniji u gospodarstvu i da se ravnopravno natječu sa Zagrebom, Osijekom ili bilo kojim drugim gradom u Hrvatskoj.

“Ne bojte se što ste iz Splita”

– Ništa se vi ne bojte što ste iz Splita, nije vam to nikakav minus jer Split je poznat po talentiranim i uspješnim ljudima u svim oblastima – istaknuo je Josipović.

Pri tomu je kao uspješne Splićane spomenuo glazbenike Tijardovića, Radicu i Paraća te košarkaše nekadašnje Jugoplastike.

– U nogometu Hajduk će opet biti prvak, kad-tad, u to sam siguran – dodao je Josipović nakon čega se prolomio buran pljesak.

Za informatičku tvrtku Enel Split d.o.o. je rekao kako 20 godina njenog postojanja pokazuje da se i u najtežim trenucima u Splitu može biti uspješan osloncem na vlastitu pamet.

– Mi danas ulazimo u novo ozračje koje karakterizira kriza, ali i ulazak u Europsku uniju gdje će konkurencija biti sve oštrija. Moramo biti sve pametniji, sposobniji želimo li uspjeti na tom tržištu, jer bez utakmice na tom tržištu nema budućnosti – kazao je Josipović.

Enel – pozitivni primjer iz IT sektora

Državni tajnik za e-Hrvatsku Igor Lučić istaknuo je da se tijekom 20 godina postojanja splitska tvrtka Enel razvila u respektabilnu informatičku tvrtku s više od 40 zaposlenih stručnjaka. Ta tvrtka nudi niz kvalitetnih softverskih usluga svojim korisnicima, dodao je.

Član Uprave tvrtke Enel, Mario Jerončić, je istaknuo kako nije lako opstati u softverskoj industriji jer se u njoj ubrzano događaju promjene na koje treba reagirati, a i globalna konkurencija je sve veća.

– Ulaskom Hrvatske u EU spremni smo pomoći poslovne procese – kazao je Jerončić.

Predsjednik Josipović će večeras u splitskom HNK-u nazočiti koncertu 7. Runićeve večeri.

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Otvorene su rezervacije za Blind bird kotizacije po najpovoljnijoj cijeni za jednu od najpopularnijih tehnoloških konferencija unutar IT zajednice.

Ekonomija

Ovo je drugo odredište KLM-a u Hrvatskoj prema kojem će zrakoplovna kompanija KLM prometovati i u zimskom redu letenja.

Lifestyle

U prizemlju TC Joker u Splitu otvorena je nova trgovina poznatog talijanskog modnog brenda Seventy Venezia. 

Ekonomija

Predstavnici grada Splita i Hrvatski Telekom Grupe potpisali su ugovor za projekt izrade Split Smart City platforme koja će predstavljati digitalnu transformaciju gradskih usluga...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.