Split će se ekonomski natjecati s Zagrebom, Hajduk će biti prvak!

Split će se ekonomski natjecati s Zagrebom, Hajduk će biti prvak!

Dodao je kako Split i tvrtke poput Enela mogu u budućnosti biti motor razvoja Hrvatske te kako nema nikakvog razloga da Splićani i Splićanke ne budu najuspješniji u gospodarstvu i da se ravnopravno natječu sa Zagrebom, Osijekom ili bilo kojim drugim gradom u Hrvatskoj.

“Ne bojte se što ste iz Splita”

– Ništa se vi ne bojte što ste iz Splita, nije vam to nikakav minus jer Split je poznat po talentiranim i uspješnim ljudima u svim oblastima – istaknuo je Josipović.

Pri tomu je kao uspješne Splićane spomenuo glazbenike Tijardovića, Radicu i Paraća te košarkaše nekadašnje Jugoplastike.

– U nogometu Hajduk će opet biti prvak, kad-tad, u to sam siguran – dodao je Josipović nakon čega se prolomio buran pljesak.

Za informatičku tvrtku Enel Split d.o.o. je rekao kako 20 godina njenog postojanja pokazuje da se i u najtežim trenucima u Splitu može biti uspješan osloncem na vlastitu pamet.

– Mi danas ulazimo u novo ozračje koje karakterizira kriza, ali i ulazak u Europsku uniju gdje će konkurencija biti sve oštrija. Moramo biti sve pametniji, sposobniji želimo li uspjeti na tom tržištu, jer bez utakmice na tom tržištu nema budućnosti – kazao je Josipović.

Enel – pozitivni primjer iz IT sektora

Državni tajnik za e-Hrvatsku Igor Lučić istaknuo je da se tijekom 20 godina postojanja splitska tvrtka Enel razvila u respektabilnu informatičku tvrtku s više od 40 zaposlenih stručnjaka. Ta tvrtka nudi niz kvalitetnih softverskih usluga svojim korisnicima, dodao je.

Član Uprave tvrtke Enel, Mario Jerončić, je istaknuo kako nije lako opstati u softverskoj industriji jer se u njoj ubrzano događaju promjene na koje treba reagirati, a i globalna konkurencija je sve veća.

– Ulaskom Hrvatske u EU spremni smo pomoći poslovne procese – kazao je Jerončić.

Predsjednik Josipović će večeras u splitskom HNK-u nazočiti koncertu 7. Runićeve večeri.

Podijeli

Odgovori

Top