Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sport u vremenu globalizacije

Predstavlja li sport u današnje vrijeme samo natjecanje i rekreaciju ili je postao važan element gospodarskog razvoja i BDP-a danas su mogli doznati prisutni u zagrebačkom muzeju Mimara, na promociji knjige „Sport u vremenu globalizacije“. Knjigu su  napisali dr.sc Damir Škaro i akademik Vladimir Stipetić,  a nakladnik je Visoko učilište Effectus – visoka škola za financije i pravo.

Ovo je već četvrta knjiga dr.sc Damira Škare, bivšeg sportaša i saborskog zastupnika, dobitnika mnogih europskih, svjetskih i olimpijskih odličja, a danas predsjednika AK Siget, a koautor je akademik Vladimir Stipetić, hrvatski ekonomski znanstvenik i najdugovječniji član HAZU. Dok je Damir Škaro u knjizi sjajno obradio koncept sporta kroz vlastito sportsko no i gospodarsko iskustvo, akademik Stipetić dao je svoj doprinos knjizi kroz sjajnu analitiku i mnoštvo interesantnih statističkih podataka.

Pozivu na promociju odazvali su se mnogi utjecajni gospodarstvenici i znanstvenici  kao i ostale istaknute osobe iz javnog života među kojima i prof.dr.sc Ljubo Jurčić, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, prof.dr.sc Mladen Vedriš, predsjednik Ustavnog suda u Zagrebu Rajko Mlinarić. Podršku svom sportskom kolegi došli su među ostalima izraziti i Dubravko Šimenc, Tomislav Paškvalin, Tadija Kačar, Perica Bukić, Ćiro Blažević, Danira Nakić Bilić i Ivana Brkljačić. Promociju su vodili glumci Nada Abrus i Goran Grgić, a glazbeni su dio obogatili pjevačica kazališta Komedija, Renata Sabljak te operni pjevač HNK Siniša Štork uz pratnju maestra Krešimira Batinića.

Ova je knjiga potpuni kuriozitet na hrvatskom, no i svjetskom tržištu, jer su po prvi put akademik i Olimpijac napisali svojevrsnu enciklopediju o svijetu u kojem sport postaje gospodarska djelatnost. Pritom su pružili i detaljan pregled sportova, razradili najvažnija sportska događanja, istaknuli najvažnije svjetske i hrvatske sportaše kao i zaokružili problematiku financiranja sporta koji još uvijek nije zauzeo mjesto koje mu pripada, kao vrlo važne gospodarske grane i jednog od ključnih čimbenika BDP-a svake zemlje. Interesantno je vidjeti koliko je sport zapravo postao važan i kao „promotor“ turizma mnogih zemalja.

Dr.sc Damir Škaro izjavio je: „U ovu knjigu uloženo je puno truda i entuzijazma. Pripremali smo ju pet godina i prikupljali razne statistike, istraživanja i ona je za mene svojevrsna „zlatna“ olimpijska medalja. Vjerujem da će biti korisna mnogim sportašima, ljudima iz gospodarskog života, a i svima koje zanima sport i njegova evolucija u 21. stoljeću. Neki ju nazivaju i svojevrsnom „enciklopedijom“ jer daje odličan pregled sportova, sportaša, managera i može biti korisna doista svima. Posebno se zahvaljujem Akademiku Stipetiću koji mi je učinio čast da kao svjetski erudit sudjeluje sa mnom u pisanju ovog vrijednog, nesvakidašnjeg djela.„
Na promociji je najavljen i novi projekt dr.sc Damira Škare, dokumentarni film: „Velikani hrvatskog sporta“ čiji je redatelj Jakov Sedlar,  koautor i scenarist Damir Škaro.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.