Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Stanić: Autoceste su zlatna krava koja može dugoročno donositi prihode [VIDEO]

Pred banskim dvorima je održan performans pod geslom “Ubijate kravu radi šnicle” protiv davanja autocesta u koncesiju. Ovaj performans su organizirale sindikalne središnjice i udruge civilnog društva kako bi upozorile na “štetnost rasprodaje nacionalne imovine za sadašnje i buduće naraštaje hrvatskih građana”.

Pred banskim dvorima je održan performans pod geslom "Ubijate kravu radi šnicle" protiv davanja autocesta u koncesiju. Ovaj performans su organizirale sindikalne središnjice i udruge civilnog društva kako bi upozorile na "štetnost rasprodaje nacionalne imovine za sadašnje i buduće naraštaje hrvatskih građana".

Aktivisti su u sklopu performansa za vrijeme trajanja sjednice Vlade RH noseći na glavama kante s likovima premijera Milanovića, ministra financija Linića i ministra prometa Hajdaš Dončića, pilom prepilili skulpturu krave zlatne boje, kako bi simbolički pokazali kakva bi šteta mogla nastati ukoliko će se autoceste dati u u koncesiju.

[infopunkt 7692 1]

Performansom smo željeli pokazati da je “zlatna krava” zapravo “zlatna koka” koja može dugoročno donositi prihode i omogućiti razvoj i povezivanje zemlje, poručio je predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić u izjavi novinarima.

“Ne želimo društvu stvarati dodatni trošak, no demokracija i zaštita od loših poteza nema cijenu, pa ni referendum koji ćemo organizirati ne odustane li Vlada od koncesioniranja autocesta, jer bi šteta mogla biti daleko veća”, rekao je Stanić.

Stanić tvrdi da su autoceste su napravljene kao razvojni projekt, a ako odu u koncesiju bit će komercijalni projekt za nekoga tko u njih nije ulagao kao hrvatski građani. Također ističe da studija o monetizaciji koju je naručila Vlada je zapravo studija o koncesiji, a to je zapravo prijevara jer nisu ponuđeni svi modeli kako bi se Vlada odlučila na najpovoljniji.

Prema njegovom mišljenju, model sekuritizacije javnog duga kroz obveznice ili reprogram duga bili bi daleko korisniji za Hrvatsku.

[infopunkt 7692 3]

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever istaknuo je da su građani taoci nesposobnih političara koji nemaju rješenja za pokretanje gospodarstva i rješavanje proračunskog deficita i nagomilanih dugova, pa su se orijentirali na obespravljivanje radnika i rasprodaju nacionalne imovine.

“Ova akcija nije kraj nego tek početak, uz već najavljeno prikupljanje potpisa protiv monetizacije i svega što znači rasprodaju nacionalne imovine i dobara”, obznanio je Sever.

[infopunkt 7692 2]

Teodor Celakoski iz udruge “Pravo na grad” traži novi model upravljanja javnim dobrom i institucijama, koji ne bi bio vezan samo za pogubnu političku kontrolu, nego bi se radilo o javnoj kontroli.

[infopunkt 7692 4]

Tijekom performansa se dogodio i manji incident kada se uključio jedan rastrojeni građanin vičući “Operacija King Kong je gotova!” i “Bomba je u katedrali!”, a nastavljen je nakon što ga je policija odvela.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.