Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Stara devizna štednja na računima tek dogodine

Isplata stare devizne štednje započet će iduće godine nakon što štediše prođu postupak verifikacije, piše u akcijskom planu koji je Vijeću Europe predala Slovenija uz napomenu da će do 16. srpnja prihvatiti sve potrebne mjere za isplatu stare devizne štednje Ljubljanske banke.

Upravo se najviše problema očekuje u procesu “verifikacije” tko na isplatu ima pravo i to pri evidentiranju štediša Ljubljanske banke Sarajevo. Iz slovenskog ministarstva financija navode kako je ta banka nakon raspada bivše SFRJ bila “nacionalizirana”, da neki BiH štediše više ni nemaju štedne knjižice, te da su neki, možda i 15 posto njih, svoje uloge u banci koristili u procesu privatizacije, time bili kompenzirani, pa sada od Slovenije nemaju pravo na povratak štednje.

Kao što smo već naveli, stara devizna štednja na računima štediša bit će tek dogodine, najprije isplatom štediše s najmanjim ulozima. Isplata štediša će ići na rate.
Visinu stare devizne štednje u podružnicama LB-a u Zagrebu i Sarajevu Slovenija procjenjuje na 257 milijuna eura.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.