Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Što je EURES?

ipad, mobilnost
pixabay.com

EURES je mreža javnih zavoda za zapošljavanje država članica Europskog gospodarskog prostora i Švicarskoj, koju koordinira Europska komisija. EURES mreža je pokrenuta 1993. godine kao instrument poboljšanja mobilnosti, odnosno prostorne i profesionalne pokretljivosti radne snage na europskom tržištu rada.

EURES pruža informacije, savjetovanja i usluga posredovanja (job-matching) poslodavcima i tražiteljima posla, ali i svim građanima koji smatraju da im može koristiti princip slobodnog kretanja ljudi. Više od 900 EURES savjetnika, na dnevnoj bazi u kontaktu su s poslodavcima i tražiteljima zaposlenja širom Europe.
Patricija Kezele, EURES savjetnica i koordinatorica događaja, prezentirati će članovima HUP-a mogućnosti koje EURES donosi poslodavcima i usluge koje putem ovog servisa mogu dobiti.

Sloboda kretanja radnika u Europskoj uniji otvara nove mogućnosti za pronalazak radnika s odgovarajućim znanjima i vještinama. Europska mreža EURES (https://ec.europa.eu/eures/) pružit će Vam pomoć u uklanjanju prepreka mobilnosti i zapošljavanja radnika iz drugih članica EU/EGP-a.

U javnim službama za zapošljavanje država članica Europske unije, Norveškoj, Islandu i Lihtenštajnu te Švicarskoj, EURES savjetnici su, na zahtjev poslodavaca, u mogućnosti pružiti usluge kako bi povezali radnike i poslodavce i popunili slobodna radna mjesta.

Usluge koje Vam EURES Hrvatska može ponuditi su slijedeće:

  • Informiranje i savjetovanje
  • Objava slobodnih radnih mjesta putem EURES portala
  • Organizacija selekcije kandidata za zapošljavanje
  • Sudjelovanje na sajmovima poslova u Hrvatskoj i inozemstvu
  • Kako zaposliti radnike iz EU u Hrvatskoj?
  • Informacije o pružanju usluga/izaslanju radnika u druge članice EU

Prezentacija EURES usluga za poslodavce koja će se u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje održati za članove HUP-a u petak 13. ožujka s početkom u 12 h, u prostorima HUP-a u Zagrebu (Radnička cesta 52)

Izvori: www.hzz.hr i www.hup.hr

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.