Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Što je uspjeh?

Oni koji očajnički čeznu za priznanjem od drugih ili nekim materijalnim statusom, ne mogu prihvatiti da uspjeh nije natpis, nije iznos na računu i nije aplauz. Uspješan može biti svatko od nas, različitog obrazovanja, različitog zanimanja, različitog prihoda, različite nacionalnosti i različitog izgleda.

Uspjeh je pozitivan titraj u vama. Privatna stvar. Osjećaj zanosa. Osjećaj moći i saznanje da sve možete.

Uspješni ljudi

Mnogi uspješni ljudi u školi nisu imali odlične rezultate. Isto tako, ima i puno odlikaša koji su se jako dobro snašli. Nema jamstva da ćemo znanje znati iskoristiti na najbolji mogući način. Više od znanja, za uspjeh je presudna osobnost. Prema Kenu Robinsonu, većina ima osobite talante i strasti koje nas mogu potaknuti da ostvarimo puno više od onoga što se usudimo i pomisliti. Ta spoznaja može sve promijeniti.

Stalna samo mijena jest

U neizvjesnom okruženju, naš potencijal je jedino obećanje za kojeg se možemo “uhvatiti”. Poslovni modeli i paradigme kontinuirano se mijenjaju. Tržište je često nepredvidivo stoga nam ostaje da otkrijemo vlastite talente i strasti na koje se možemo osloniti. Zato se toliko govori o svrsi i smislu u poslovanju. Većina nas koristi samo dio svojih moći u rasponu mašte, osjećaja, intuicije, duhovnosti… Često se čini da vjerujemo da s godinama gubimo sposobnosti, umjesto da se trudimo pojačati ih i osnažiti… Naš potencijal se može obnoviti… Ipak, za shvaćanje i utvrđivanje koliko smo sami kreatori svog poslovnog života potrebno je ipak imati određena znanja i vještine.

Neizvjesnost i postignuća

Nemamo pojma u kojem smjeru će se razvijati poslovne okolnosti. Nemamo pojma u kojem smjeru će se razvijati inovacije u društvu. Nemamo pojma što će se točno dogoditi u sljedećih 20 godina. Upravo zbog toga moramo biti fleksibilni, spremni, vješti i puni različitih znanja. No, sve zajedno ne vrijedi ako nismo spremni razvijati i jačati kreativnost, ali i biti spremni na kontinuirane promjene. Osoba koja radi s radošću i uživa u poslu, lakše će istraživati i tražiti prilike. Nažalost, mnogi su radi osjećaja (lažne) sigurnosti pristali raditi ono do čega im uopće nije stalo. Na kraju, i rezultati budu osrednji… Svatko od nas treba razmisliti budi li se ujutro sretan jer će još jedan dan imati priliku uživati u svom poslovnom doprinosu ili ćete i sutrašnji dan samo opet preživjeti..

dr. sc. Elvira Mlivić Budeš, konzultantica za razvoj poslovnih vještina u Filaksu

[email protected]

[box style=”0″]

Želite se (pri)sjetiti svih okvira svog uspjeha i svojih postignuća? Želite postizati bolje rezultate? Želite uložiti u razvoj svoje karijere i postizanje zadovoljstva na poslovnom putu?

Pridružite nam se na četvrtoj grupi Škole za šefice koja će se održati 24. veljače i 2. ožujka (2 povezana termina) u Vedroj kući znanja. Sve informacije saznajte na linku Filaks.

[/box]

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.