Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Što morate učiniti kako bi motivirali svoj tim?

Ono što vašim zaposlenicima treba je pozornost i povratna informacija.

Ono što vašim zaposlenicima treba je pozornost i povratna informacija.

Započnimo s jednom zanimljivom činjenicom koju možda niste znali. Naime, jedna od meni najomiljenijih priča iz ”poslovnog svijeta” je ona o Thomasu Edisonu. Američki izumitelj i tehničar poznat cijelom svijetu po svojim izumima i ostvarenjima, malo je manje poznat, ali je siguran poseban, sudeći po načinu na koje je birao svoje suradnike. Gospodin Edison sjeo bi na obrok s nekim i promatrao njega ili nju pozorno. Ako bi ta osoba solila svoju juhu prije kušanja, on ju nikada ne bi zaposlio. Toliko jednostavno. Pitate se zašto? Taj postupak, ako malo razmislite, govori puno o osobi, a najviše o spremnosti osobe da bude otvorena i prikuplja podatke objektivno prije donošenja ikakva zaključka.

Tako se nameće konstatacija, kako bi bili uspješan menadžer i poduzetnik morate si postaviti pitanje – kušam li ja juhu prije soljenja ili donosim pretpostavku da u većini slučajeva juhu treba soliti.

Svakom zaposleniku treba doza vaše pozornosti i povratna informacija. Svakog djelatnika treba potaknuti da ostvari najbolji posao do sada, a to znači ujedno da i vi morate biti fleksibilni s načinom na koji strukturirate njihov rad te načinom na koji prihvaćate njihove povratne informacije. S vremena na vrijeme, svakom je potrebna motivacija, proširenje vidika te savjet nadređenog. Za sve to je potrebno vrijeme. Vrijeme koje rijetki odvajaju. Držite otvoren um, odvojite dovoljno vremena za promatranje situacije te uzmite u obzir objektivne podatke. Kao menadžer, vaša uloga je i biti uzor. Odgovarajte na isti otvoren i uravnotežen pristup, kao što se nadate da će vaši zaposlenici vama. A da bi donijeli najbolju odluku za svoju tvrtku, trebate znati kada je vrijeme da skinete kapu lidera i postanete dio kolektiva. Koliko je važno voditi, toliko je važno i biti dio tima, cjeline koja vam iz dana u dan osigurava uspjeh i donosi profit.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.