Što radite prvih sat vremena na poslu?

Sad kad smo na kraju radnoga dana, odgovorite nam što ste vi radili prvih sat vremena na poslu? Znate li da smo najproduktivniji smo u prva dva sata nakon što smo potpuno razbuđeni? Znate li da vas prvih sat vremena na poslu mogu koštati povišice i ugleda? Zašto? Upravo u tih prvih 60 minuta postavljamo tempo za cijeli dan i sasvim nesvjesno odlučujemo hoće li dan biti produktivan ili ne.

Uz stalni izazov buđenja produktivnosti, motivacije i inspiracije, savjeti uspješnih menadžera su uvijek dobrodošli. Volimo zaviriti u radnu rutinu uspješnih žena i muškaraca, budući da kroz njihove navike možemo naučiti kako dodatno unaprijediti naš radni dan te kako kroz tek male izmjene poslovnih poteza možemo imati još bolje rezultate.

Ovih 5 dama je otkrilo kako one započinju svoj radni dan.

#Jessica Alba, glumica i suosnivačica Honest Company

S obzirom na to da je Jessica dio svake odluke koja se donosi u njenoj kompaniji Honest Company, od marketinga preko razvoja do pakiranja proizvoda, svaki dan kreira listu i odredi prioritete. Obveze označi brojevima prema hitnosti i rješava jednu po jednu obvezu. To joj pomaže da se fokusira na ono što je bitno, a na kraju dana ćete biti zadovoljni brojem završenih obveza.

#Lauren Conrad, dizajnerica i poduzetnica

Svjesna činjenice da ne mora biti za radnim stolom 24/7 kako bi bila upoznata sa svim informacijama, Lauren svaki dan posveti određeno vrijeme svojim radnim kolegama. Ne samo da joj to pomaže da zadrži motivaciju i da se dodatno inspirira, nego tako jača vezu s njima te saznaje i sve probleme odmah, na licu mjestu.

#Marissa Mayer, CEO Yahoo kompanije

Dama čije jutro započinje s, vjerujemo, 500 nepročitanih poruka u email inboxu, preferira to do liste. Ima ih tri. Prva ima 5 najvažnijih stvari koje mora završiti danas, druga ostale obveze, a treća imena njenih suradnika i što oni danas trebaju završiti. Tako svi imaju jasne smjernice koji su prioriteti za radni dan.

#Eva Chen, voditeljica odjela u Instagramu

S obzirom na to da opis njenog posla uključuje dosta rada s emailovima, pazi da svako jutro pripremi zdrave grickalice i objede za posao. Zdrava prehrana bogata supernamirnicama je ključna za produktivnost kroz cijeli dan.

#Sallie Krawcheck, CEO Ellevest kompanije i voditeljica Ellevate Network

Dok su svi još uvijek svježi i prije nego nastupi pravi kaos, ova dama prvi sat vremena koristi za brainstorming s timom i za razgovor o kreativnim temama. Tako inspirirani i puni pozitivne energije svi se vraćaju za radni stol.

Izvor manager.ba

Podijeli

Odgovori

Top