Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komunikacija

Studenti FER-a uče kako upravljati svojom karijerom

Upravljanje karijerom je više od slanja životopisa na oglas za posao ili pronalaska studentskog posla pod svaku cijenu.

Ovog se semestra, na Fakultetu elektronike i računarstva, ponovno izvodi niz radionica i predavanja o upravljanju karijerom u obliku kolegija, takozvane vještine.

Takozvanu vještinu Upravljanje karijerom izvodi Centar karijera FER-a, organizacijska jedinica Fakulteta elektrotehnike i računarstva, čija je misija sustavna briga o pripremi studenata za konkurentan nastup na domaćem i svjetskom tržištu rada nakon završetka Fakulteta.

„Sviđa mi se što ste se sjetili i potrudili napraviti ovakvu vještinu. Jako fali ljudima ovakvog znanja. Generalno super atmosfera i svaka čast Vama.“

S vještinom „Upravljanje karijerom“ krenuli su prošle akademske godine kako bi kroz niz radionica i predavanja naučili studente kako u potpunosti upravljati svojom karijerom.

Upravljanje karijerom je više od slanja životopisa na oglas za posao ili pronalaska studentskog posla pod svaku cijenu. Kroz niz predavanja i vježbi studenti će moći bolje razumjeti svoje karakteristike koje utječu na odabir karijere te će ih moći povezati s karijerom koja bi im mogla biti zanimljiva. Cilj ove vještine nije rano zapošljavanje, već razvoj vještina koje će studentima omogućiti bolju zapošljivost i upravljanje karijerom tijekom cijelog života – nešto što se ne može naučiti iz standardnog fakultetskog kurikuluma.

„Skroz drukčije od ostalih vještina.“

„Mislim da sam shvatio što bih volio raditi u životu.“

Kroz svoj dugogodišnji rad sa studentima, Centar karijera FER-a je uvidio da studenti traže dodatnu podršku i pomoć tijekom potražnje posla, pisanja životopisa i općenito odabira karijere, radi čega je pokrenut kolegij (tzv. vještina).

Prošle je godine kolegij (tzv. vještinu) položilo 14 studenata čije su povratne informacije vrlo pozitivne. Osim što postaju majstori upravljanja svoje karijere, za polaganje kolegija studenti skupljaju ECTS bodove.

„Odličan sadržaj i organizacija. Bili smo produktivni i bilo je zanimljivo.“

 Centar Karijera FER-a

Osim kolegija „Upravljanje karijerom“, Centar karijera FER-a kombinira raznovrsne aktivnosti koje se nadopunjuju s akademskim programom, a vezane su uz razvoj karijere i djeluju s ciljem poboljšanja interakcije fakulteta i gospodarske zajednice.

Centar karijera FER-a radi na tome da bude prepoznat kao središnje mjesto za razvoj znanja i vještina potrebnih pri cjeloživotnom razvoju karijere, kroz inovativno savjetovanje, mentorstvo te izobrazbu studenata i diplomanata Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Jedan od načina postizanja istog je upravo kroz edukaciju studenata o tome kako prepoznati prilike za ostvarivanje željene karijere, u skladu s njihovim vrijednostima, interesima, osobinama i sposobnostima.

Prijave

Ova vještina namijenjena je studentima FER-a koji nisu sigurni kako odabrati karijeru koja će biti u skladu s njihovim osobinama, interesima, vrijednostima te za koju imaju odgovarajuća znanja i vještine, kao i onima koji točno znaju što žele, ali ne znaju kako to postići. Cijeli popis predavanja možete pročitati ovdje.

Vještinu mogu upisati studenti treće godine preddiplomskog studija i svi studenti diplomskog studija Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Prijava za vještinu moguća je na stanici: https://karijere.fer.hr/vjestina
Prijave su otvorene do nedjelje, 4. 10. 2020. u 23.59

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Bez obzira jeste li tek diplomirali, ili se želite okušati u nekoj drugoj karijeri, pronaći posao bez relevantnog iskustva, ponekad se čini kao nemoguća...

Ljudski resursi

Različiti su razlozi zbog kojih smo proveli neko vrijeme bez posla.

Ljudski resursi

Kojih je to 8 stvari važnijih od životopisa, ali i naša preporuka kada je u pitanju potraga za poslom!

Ljudski resursi

MojPosao i ovog tjedna donosi pregled atraktivnih oglasa za posao u Zagrebu i okolici.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.